Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

SAS tenker koffert og slutter med "0-gebyr"-profilen

De siste månedene har SAS brukt millioner av annonsekroner på å skryte av sin 0-gebyrspolitikk. Nå er det slutt på idyllen - og SAS tenker koffert!

EPOKE ER OVER: Fra 1. april er det ingen spøk å være økonomipassasjer med tunge kofferter når du skal reise med SAS til USA. Da koster koffert nummer to 400 kroner å ta med seg - hver vei. Foto: SAS
EPOKE ER OVER: Fra 1. april er det ingen spøk å være økonomipassasjer med tunge kofferter når du skal reise med SAS til USA. Da koster koffert nummer to 400 kroner å ta med seg - hver vei. Foto: SAS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Det er boarding.dk som melder at SAS fra 1. april ikke lenger kan markedsføre seg som "gebyrfritt".

Slutt på USA-fordelen
Fra denne dato må reisende på økonomiklasse til USA betale ca. 800 kroner for å ta med seg koffert nr. to på tur/retur- flyvninger mellom Skandinavia og USA.

Fra skipstiden
Inntil nå har passasjerene kunnet nyte god av den gamle ordningen med spesielle bagasjeregler til og fra USA. Det har vært en utbredt oppfatning at ekstrabagasjen til De forente Stater er en overlevning fra tiden med amerikabåtene. Den gang var det en selvfølge å reise med flere (og store) "amerika-trunker".

Samarbeid gir prishopp
SAS gir etter sin egen 0-gebyr-profil og innfører koffertgebyret som flere partnere i Star Alliance allerede har gjort gjeldende.
Lufthansa innførte samme type gebyr allerede fra årsskiftet.
Det var ventet at SAS ville følge etter fordi selskapene har en såkalt codeshare-avtale på atlanterhavstrafikken.

Gratis på business
Økonomipassasjerene får likevel beholde èn gebyrfri koffert i flybuken. Den kan endog veie opptil 23 kilo, mot maks 20 kilo på norsk innenriks og på europarutene.
Dersom du har gullkort - eller punger ut med en billett på business eller "economy extra", så kan du fortsatt nyte godt av å ta med to gebyrfrie kofferter - attpåtil på inntil 32 kilo.

DYRERE SAS krever deg for 400 kroner hver vei når du etter 1. april tar med den mer enn en koffert til USA. Hittil har du hatt muligheten to til gratis kofferter inntil 23 kilo. Foto: SAS
DYRERE SAS krever deg for 400 kroner hver vei når du etter 1. april tar med den mer enn en koffert til USA. Hittil har du hatt muligheten to til gratis kofferter inntil 23 kilo. Foto: SAS Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!