Luftfart

SAS vil vinne Skandinavia - og slik skal de gjøre det

Selskapet posisjonerer seg for framtida med flere lounger, bedre nettsider, super-wifi og 50 nye hypermoderne fly.

NYE FLY: SAS har 50 nye A320 Neo i bestilling, og vil etterhvert operere nærmere 80 maskiner av denne typen. Det mener selskapet vil bedre konkurranseevnen betydelig. Foto: SAS
NYE FLY: SAS har 50 nye A320 Neo i bestilling, og vil etterhvert operere nærmere 80 maskiner av denne typen. Det mener selskapet vil bedre konkurranseevnen betydelig. Foto: SAS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Langt over halvparten av alle billett-inntektene SAS har, kommer fra 10 prosent av kundene, de som reiser mye og ofte, gjerne i embets medfør.

Derfor er det ikke unaturlig at det er denne kundegruppen selskapet vil skreddersy tilbudet sitt mot. Det synes i alle fall ikke selskapets ferske - og norske - finansdirektør Torbjørn Wist.

Denne uka la han fram et resultat på minus 320 millioner svenske kroner for andre kvartal. Det er marginalt svakere enn samme periode året før, noe som i hovedsak tilskrives ei svak svensk krone, men likevel hårfint bedre enn analytikerne spådde.

50 nye fly

Og bedre skal det bli, lover SAS.

Selskapet opprettholder målet om et overskudd på 1,5 til 2 milliarder svenske kroner året sett under ett.

- Vi har solgt mange billetter, og fruktene av det imponerende effektiviseringsarbeidet som er lagt ned, begynner nå for alvor å bære frukter. Dessuten er 50 nye fly av typen A320 Neo bestilt. Dette er drivstoffgjerrige fly med en betydelig forbedring av miljøprofilen og vil bedre både konkurranseevnen og kundeopplevelsen, sier Wist til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer