Sashimi - delikat hurtigmat i travle desember

Kjappe oppskrifter fra Karla Siverts.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her er flere oppskrifter fra Karla Siverts.

ST. HANSHAUGEN i Oslo (Dagbladet Endelig fredag):

Stort enklere blir det ikke. Rett og slett rå fisk skåret i tynne skiver med en smakfull saus over.

Sashimi er lett og sunn mat som er ferdig på et blunk.

Perfekt både som et raskt måltid i julestria, og som en fin variasjon mellom store julemåltider.

Ørret med god vinaigrette - En av mine favoritter er nyskårne, tynne skiver av ørret med en god vinaigrette av blant annet lime, soyasaus og fersk ingefær over. Velg en ørretfilet av god kvalitet, sier Karla Siverts.

Hun pynter sashimifatet med avokado og grovhakkede peanøtter. Fisken skal trekke litt i dressingen før servering.

- Denne vinaigretten er helt nydelig. Den er lett å lage og holder seg i kjøleskapet minst ei uke, så det lønner seg å røre sammen en stor porsjon om gangen. Når dressingen allerede er klar, blir sashimimåltidet enda raskere å få ferdig, sier Karla.

Kveite marinert i lime Hun bruker gjerne ørret eller laks til sashimi, men er også glad i hvit fisk.

- Torsk egner seg bra, og god kveitefilet er det helt nydelig. Jeg lager ofte en variant av ceviche, det er en spennende rett der fisken marineres i masse lime, forteller Karla.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer