Satser med full gass på luksusutleie

Flere av de store bilutleiefirmaene i Norge øker nå satsingen på luksusbiler. Knallhard kamp om kundene gjør biler i millionklassen tilgjengelig for noen tusenlapper.

 Luksus til leie:  Premium-biler fra blant annet Porsche og Tesla kan nå leies for noen tusenlapper. Foto: Håkon Sæbø/FA.
Luksus til leie: Premium-biler fra blant annet Porsche og Tesla kan nå leies for noen tusenlapper. Foto: Håkon Sæbø/FA.Vis mer

(Finansavisen): - Markedet har ikke vært helt modent i Norge, men nå ser vi en endring, sier Hallvard Nerbøvik, salgs- og markedsdirektør i Hertz Norge, til Finansavisen.

Om man ikke vil binde opp kapital, eller ikke har råd til å kjøpe, kan likevel en smak av luksus på veien være innen kort rekkevidde.

Utleie av luksusbiler i større målestokk er et ferskt fenomen her til lands, men nå satser utleiefirmaene for fullt. Sterk konkurranse mellom aktørene er med på å presse leieprisene ned, selv for biler i millionklassen, skriver Finansavisen.

- Det er en fin måte skille seg ut. Vi kan godt være med å sloss på pris for 14 dagers leie av økonomibiler, men vi ønsker å tilby biler til de som også har andre interesser, sier Nerbøvik, som forteller at de startet satsingen tidligere i år.

De har rundt 30 biler i Prestige-kolleksjonen i dag, blant annet Tesla og BMW 520, og skal anskaffe seg flere. I første omgang finnes de på Gardermoen og Flesland med omegn.

- Mottakelsen i markedet har vært veldig positiv, sier han til Finansavisen.

Tesla-effekten De siste månedene har også adm. direktør i Avis Budget Norge, Ole Grønvold spisset bilparken med blant annet Porsche Cayenne, Range Rover Sport og Tesla.

- I andre land koster det seks-syv ganger mer å leie en Porsche enn å leie en Golf. Vi har ikke gjort det så dyrt. Vi har heller lagt oss på en pris slik at bilene er utleid stort sett hele tiden, sier han til Finansavisen.

Blant annet bidro en mye omtalt elbil til det.

- Satsingen ble blant annet utløst av at Tesla kom og at mange hadde lyst til å prøve denne. Den kundegruppen som etterspør dette har vi ikke vært våkne nok for, sier Grønvold.

Flere nyheter Tesla vil pumpe ut 100.000 biler årlig
Bilsalget steg med 3,3 prosent
BMW X5 M50d — M for massevis av kraft