Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Saudisk prins kjøpte 80 flybilletter - til jaktfalkene sine

Nøyde seg med økonomiklasse.

FASTEN YOUR SEATBELTS: 80 jaktfalker ble her om dagen fraktet mellom to destinasjoner i Midt-Østen, med billetter på økonomiklasse på et ordinært rutefly. Foto: Ahmet Yasar (med tillatelse)
FASTEN YOUR SEATBELTS: 80 jaktfalker ble her om dagen fraktet mellom to destinasjoner i Midt-Østen, med billetter på økonomiklasse på et ordinært rutefly. Foto: Ahmet Yasar (med tillatelse) Vis mer

Da forretningsmannen Ahmet Yasar entret et fly i Saudi-Arabia her om dagen, ble han møtt av et noe uvanlig syn: I stedet for vanlige, menneskelige passasjerer var store deler av setene i økonomi-seksjonen på det ordinære ruteflyet opptatt - av jaktfalker!

Det viste seg at en prins hadde kjøpt billetter til falkeparken sin, 80 stykker i alt, ifølge Business Insider og flere andre medier.

Det er ikke kjent hvilket flyselskap som tok på seg den noe spesielle frakten, og heller ikke hvilken rute det er snakk om.

Men å fly med jaktfalker i kabinen er ikke uvanlig i Midt-Østen og en del arabiske land. I Emiratene er dette nasjonalfuglen, som Fossekallen er her hjemme, og står i en særstilling.

I århundrer har denne fuglen blitt brukt til jakt, og gjør det fortsatt, spesielt da blant de bedrestilte i samfunnet.

Flere flyselskap, som Ethiad, FlyDubai og Qatar tillater også at jaktfalkene reiser i kabinen, men de må ha egne seter og altså egne billetter. Qatar Airways har satt en maksimumsgrense på seks falker per flyvning.

- Vi aksepterer falker som reisende i kabinen så lenge alle nødvendige dokumenter er i orden. Vi frakter også falker som innsjekket bagasje, skriver Ethiad på sine nettsider.

Med «alle dokumenter» menes at fuglen må ha sitt eget pass, på samme måte som norske kjæledyr må ha når de skal krysse grenser.

Også Lufthansa opplyser at de kan frakte jaktfalker.

Det er med andre ord ikke så uvanlig å møte på en jaktfalk med hette om du entrer et fly i Saudi-Arabia eller i Emiratene. Men 80 stykker på en gang er kanskje noe drøyt.

Uansett har Ahmet Yasars bilde, som han postet på Reddit, gått viralt og er nå spredd overalt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling