<strong>GRAVRØVERI:</strong> Da det ble tomt for knokler i før-kristne graver gikk forskerne løs på de kristne kirkegårdene. Foto: A.B. Wilse, Norsk Folkemuseum
GRAVRØVERI: Da det ble tomt for knokler i før-kristne graver gikk forskerne løs på de kristne kirkegårdene. Foto: A.B. Wilse, Norsk Folkemuseum Vis mer

Saumfarte gravhauger og kirkegårder på jakt etter samiske skjeletter

«Jeg selv hadde adskillige Skrupler ved at forstyrre de gamle Lapper i deres to hundrede Års Ro – men hvad gjør man ikke for Videnskaben?».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En dag i 1821 fikk samiske Jens Thomassen Holm i Røros brev fra William Bullock i London. Bullock vurderte å begynne med reindrift i England. Kunne Jens tenke seg å ta med familien og komme til England som rådgiver? Jens svarte ja til det overraskende tilbudet.

Jens og familien forstod snart at det med reindriften mest var et påskudd. William Bullock var Englands mest kjente og fremgangsrike showman. I Egyptian Hall på Picadilly hadde han utstillinger med kuriositeter fra hele verden. Nå skulle samene også bli en del av utstillingen.

Høstkampanje! LES PLUSS TIL ADVENT FOR 1 KRONE

Nyt høsten med alle våre artikler.HØSTKAMPANJE

LES TIL ADVENT

1 kr*

(Fornyes til 249,-/kvartal)

1 UKE

55 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • *Abonnementet fornyes til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Kampanjen gjelder til og med mandag 28.september

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer