Sausen som fiskepinnene må ha

Heldigvis tar den bare ti minutter å lage.

REMULADE: Fiskepinner digger remulade Håvard Egge
REMULADE: Fiskepinner digger remulade Håvard EggeVis mer

||| Klarer du å lage majones så klarer du å lage remulade.

Om du ikke kan å lage majones, så er det jammen på tide at du lærer deg grunnprinsippene (og får med deg hvordan aioli lages i samme slengen).

Mye å velge i For remulade er enkelt og greit majones blandet med en god del godt.

Mest vanlig er det å lage den av sennep, kapers, sylteagurk, ansjos og urter.

Det finnes de som er strenge på hva remuladen skal inneholde, men jeg synes folk bør få lage den blandingen de liker (selv om sausen da fort kan ende opp med å skifte navn til for eksempel gribiche eller tartar).  

Enkelt funker Jeg pleier som oftest å lage min remulade ganske enkelt med kun litt sitron, bladpersille, dijonsennep og kapers.

Vil du ha det enda enklere? For en stund siden viste Sjuve fram sin forenklede saus remulade med kun to ingredienser.

Og remulade er populært. Fiskepinnene elsker i hvert fall en raus dose.

Det samme gjør fiskekakene, seibiffen, for ikke å snakke om roastbiffen.

En annen ting som er sikkert er at har du først pisket din egen remulade vil du raskt glemme at den er å få kjøpt ferdiglaget på butikken.

Les også:

Saus til asparges

Slik steker du egg

Slik lager du eggerøre

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

OPPSKRIFT PÅ REMULADE: Majones med mye godt i. Varier gjerne med egne påfunn.

INGREDIENSER 2 stk eggeplomme
2 ts dijonsennep
2 dl nøytral olje
2 ts epleeddik (kan sløyfes)
2 ss kapers
2 kvast bladpersille eller mer
sitronsaft
nykvernet hvit pepper (kan sløyfes)
sukker/mild honning (kan sløyfes)
salt

FREMGANGSMÅTE Lag majones: Romtemperer eggeplommer og sennep. Bland det så godt med en ballongvisp. Tilsett noen dråper om gangen med oljen samtidig som du pisker godt. Etterhvert kan du helle resten av oljen i en tynn stråle mens du pisker.
Hell i eddik, så litt og litt lunkent vann, under pisking til du har ønsket konsistens på majonesen. Tilsett en klype eller to med salt.
Skyll kapers. Hakk den opp i små biter og bland i majonesen.
Finhakk bladpersillen og tilsett.
Smak til remuladen med hvit pepper, sitronsaft, honning/sukker og salt.