ENKELT: Scones til frokost er like enkelt som det er imponerende. Foto: Erik Hannemann
ENKELT: Scones til frokost er like enkelt som det er imponerende. Foto: Erik HannemannVis mer

Scones med blåbær?

Ja takk. Her er den gode oppskriften.

Denne gangen skriver vår vennine Clotilde fra Paris om scones. Blant hennes andre populære oppskrifter er de supre, sprø potetene, saftig blåbærkake og en smuldrekake med eple og mango ingen kan få nok av.

Oppskriften finner du i bunnen av saken.

På søndag var noen venner på brunsj hos oss. Maxence, kjæresten min, dro av gårde tidlig for å handle ferdigmat på charcuteriet, ostebutikken og bakeriet. Han kom tilbake med en hel kurv med godsaker som skinke, andeterrine, aspikkegg, ost og nybakt brød. Dette ble servert med en enkel salat overdrysset med ristede gresskarkjerner.

Den søte biten av brunsjen (Det må være en søtbit på en brunsj, ellers er det bare lunsj) var scones. Og jeg brukte favorittoppskriften min, som er enkel og rask, og består av ingredienser jeg alltid har i huset.

Sconesene er herlig enkle, og du kan variere med de smakene du vil - krydder, tørket frukt, nøtter, sitrusskall... Denne gangen bestemte jeg meg for å vende inn noen tørkede blåbær og sitronskall i halvparten av røra, med svært godt resultat. Sitronskallet kom fra et lite glass med ferdigkjøpt bakt og ristet sitronskall jeg kjøpte for en stund siden på Lafayette Gourmet. Kjekt å ha i kjøleskapet for å tilfredsstille alle mine sitronskallbehov.

Jeg bakte sconesene på morgenen og varmet dem i ovnen noen minutter før servering. Vi spiste dem med smør, flere typer syltetøy, håndplukket fra det urimelig store utvalget av søte pålegg som lever i en egen skuff på kjøkkenet vårt - til min begeistring og Maxences fortvilelse.

Les også:
Slik lager du deilige smoothies
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du perfekte muffins
10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.