Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Scott Keyes har knekt koden for hvordan du kan reise gratis over hele verden

Selv ikke Norge klarte å tømme lommeboka hans.

REISER SMART: 28 år gamle Scott Keyes har akkurat lagt ut på en to måneder lang reise. Via 21 flygninger skal han besøke 13 land. Bortsett fra flyplasskattene betaler han ikke en eneste krone. Foto: PRIVAT
REISER SMART: 28 år gamle Scott Keyes har akkurat lagt ut på en to måneder lang reise. Via 21 flygninger skal han besøke 13 land. Bortsett fra flyplasskattene betaler han ikke en eneste krone. Foto: PRIVAT Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Se for deg at du går rundt i Mexico City, i det som er starten på en to måneder lang reise til 13 forskjellige land. Best av alt: Du har ikke betalt en eneste krone.

Slik har amerikanske Scott Keyes det akkurat nå, der han vandrer gatelangs rundt i den mexikanske hovedstaden. Historien om 28-åringen går nå sin seiersgang i internasjonal presse.

REISEEKSPERT: - Jeg har blitt en ekspert ved å reise selv. Jeg leser hele tiden andre reiseeksperters blogger, reiser selv, og ser etter billige billettpriser et cetera. Alle kan gjøre dette. Foto: PRIVAT
REISEEKSPERT: - Jeg har blitt en ekspert ved å reise selv. Jeg leser hele tiden andre reiseeksperters blogger, reiser selv, og ser etter billige billettpriser et cetera. Alle kan gjøre dette. Foto: PRIVAT Vis mer

Blant annet Business Insider, skriver om 28-åringen som «lurte» flybransjen slik at han aldri må betale for en flytur igjen.

Da Scott Keyes intervjues av den amerikanske nettavisa, er han på en titimers mellomlanding i Dallas der kredittkortet hans blant annet sørger for at medlemmene får gratis mat og drikke, høyhastighets Wifi og gratis spa.

Kredittkort-fordeler Nettopp kredittkortene er en viktig brikke i Keyes gratis-velde. Med en enorm mengde kredittkort, så mange som 25, samler han bonuspoeng, gratis kilometer i lufta, og en rekke andre medlemsfordeler til enhver tid.

Til slutt legger han sammen alle frynsegodene, og drar av sted.

13 LAND: På den to måneder lange turen skal han besøke Mexico, Nicaragua, Trinidad, St. Lucia, Grenada, Tyskland, Tsjekkia, Ukraina, Bulgaria, Hellas, Makedonia, Litauen og Finland. Foto: PRIVAT
13 LAND: På den to måneder lange turen skal han besøke Mexico, Nicaragua, Trinidad, St. Lucia, Grenada, Tyskland, Tsjekkia, Ukraina, Bulgaria, Hellas, Makedonia, Litauen og Finland. Foto: PRIVAT Vis mer

- Kredittkort er den raskeste og letteste måten å få samlet opp flybonus, som du igjen kan bruke på å fly gratis, skriver Scott Keyes i en e-post til Dagbladet.

Han bruker ikke ett kort til å betale regningen på det neste, som en evig kredittkort-spiral, slik flere har foreslått på sosiale medier.

- Jeg bestiller bare kredittkort som har høy bonus ved innmelding, og som har relativt lave terskler for å få utløst denne bonusen, forklarer han.

Keys forteller om et kredittkort han nettopp har anskaffet som ga 50 000 bonuspoeng hvis han brukte 1000 dollar over tre måneder:

- Jeg bare sørger for å dekke alle utgifter i hverdagen med kredittkort sånn at jeg får utløst alle bonusene kortene gir.

Lar aldri renta løpe På spørsmål om hvordan han har klart å få tak i så mange kort, svarer han:

- Jeg har fått ett kort ad gangen. Jeg har holdt på denne hobbyen i over fem år, og er veldig nøye med å følge med på poengene jeg opparbeider. Det fungerer fantastisk, i stor grad på grunn av antall kredittkort jeg har åpnet, skriver han.

Scott lar aldri rentene løpe, og betaler alltid ned kortene ved forfall så kreditten til enhver tid er full. Han har et detaljert oppsett så han ikke misbruker kredittkortene, og for å ha full oversikt over hvor mange goder han har tjent opp.

Ifølge Keyes har faktisk kredittverdigheten økt etter han begynte å hamstre kort.

- Alle kan Den kommende ferien vil Keyes tilbakelegge 32 000 kilometer rundt i verden, med til sammen 21 flyturer. Bortsett fra flyplasskattene er utgiftene for Keyes null kroner, inkludert hotellopphold. Han har samlet bonuspoeng på hotell også.

Keyes har nemlig flere triks på lager enn et stort antall kredittkort:

KORTSPESIALIST: - Jeg bestiller bare kredittkort som har høy bonus ved innmelding, og som har relativt lave terskler for å få utløst denne bonusen, forklarer Scott Keyes til Dagbladet. Foto: PRIVAT
KORTSPESIALIST: - Jeg bestiller bare kredittkort som har høy bonus ved innmelding, og som har relativt lave terskler for å få utløst denne bonusen, forklarer Scott Keyes til Dagbladet. Foto: PRIVAT Vis mer

Han kjenner for eksempel godt rettighetene han har hvis det er problemer med flyturen, og er ikke redd for å ikke få komme om bord dersom flyet er fullbooket.

Han har RSS-feeden og Twitter fulle av diverse blogger og nettsteder, som www.airfarewatchdog.com and www.theflightdeal.com, så han hele tiden har full oversikt over tilgjengelig billige reiser.

- Jeg har blitt en ekspert ved å reise selv. Jeg leser hele tiden andre reiseeksperters blogger, og ser etter billige billettpriser et cetera. Alle kan gjøre dette, og det er derfor jeg har skrevet bøkene «Hvordan finne billige flyreiser» og «Hvordan fly gratis», forteller han til Dagbladet.

Gratis 14 ganger rundt jorda På den to måneder lange turen skal han besøke Mexico, Nicaragua, Trinidad, St. Lucia, Grenada, Tyskland, Tsjekkia, Ukraina, Bulgaria, Hellas, Makedonia, Litauen og Finland.

FØLGER MED: Keyes' RSS-feed og Twitter er fulle av diverse blogger og nettsteder, som www.airfarewatchdog.com and www.theflightdeal.com, så han hele tiden har full oversikt over tilgjengelig billige reiser. Foto: PRIVAT
FØLGER MED: Keyes' RSS-feed og Twitter er fulle av diverse blogger og nettsteder, som www.airfarewatchdog.com and www.theflightdeal.com, så han hele tiden har full oversikt over tilgjengelig billige reiser. Foto: PRIVAT Vis mer

Han brukte rundt 15 timer på å planlegge ruta slik at han fikk de billigste billettene og full effekt av de oppsparte godene.

Så langt har Keyes vært i 30 land etter han startet sine økonomisk gunstige flyturer. Når neste reise er tilbakelagt har han 43 land på lista.

Da har han ifølge Business Insider til sammen flydd 563 000 kilometer, noe som tilsvarer drøyt 14 ganger rundt jorda.

Billig norgesferie Heller ikke et av verdens dyreste ferieland klarte å tømme lommeboka til Scott Keyes:

ALLE KAN: - Alle kan reise på denne måten, og det er derfor jeg har skrevet bøkene «Hvordan finne billige flyreiser» og «Hvordan fly gratis», skriver Scott Keyes i en e-post til Dagbladet. Foto: PRIVAT
ALLE KAN: - Alle kan reise på denne måten, og det er derfor jeg har skrevet bøkene «Hvordan finne billige flyreiser» og «Hvordan fly gratis», skriver Scott Keyes i en e-post til Dagbladet. Foto: PRIVAT Vis mer

- Jeg var Norge i mars 2011, og hadde et fantastisk opphold. Jeg besøkte Oslo, Bergen og Tromsø, og var vel i landet i ti dager til sammen, skriver han til Dagbladet.

- De norske prisene var klart litt dyrere andre steder, men jeg hadde hotellpoeng som ga meg gratis netter under store deler av oppholdet. Jeg brukte vel til sammen 400 dollar i løpet av de ti dagene, pluss 350 dollar for flybilletten fra USA - Brüssel -  Oslo - Tromsø, og tilbake til USA.

Med dagens kurs er det drøye 6000 kroner.

REISESPESIALIST: Scott Keyes brukte 15 timer på å planlegge ruta slik at han fikk de billigste billettene, og full effekt av de oppsparte godene. Foto: PRIVAT
REISESPESIALIST: Scott Keyes brukte 15 timer på å planlegge ruta slik at han fikk de billigste billettene, og full effekt av de oppsparte godene. Foto: PRIVAT Vis mer

Vil du følge Scott Keyes på ferden, oppdaterer han stadig Instagram-kontoen med nye bilder. Du kan også følge ham på Twitter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling