Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Se de nye elbilene fra Kina

Kinesiske Polestar valgte Oslo som det første stedet i verden å åpne en butikk for sine biler. De første bilene er på plass her i slutten av september. De markerer starten på en kinesisk bil-invasjon i Norge.

VIST I NORGE: Her er Bytons første modell, crossover-SUV-en M-Byte, da den ble vist for norsk publikum på Aker Brygge i Oslo sommeren 2018. Foran står Bytons sjefsdesigner, Benoît Jacob, som tidligere jobbet hos BMW. Bilen, som kommer i produksjon seinere i år, skal være svært lik denne konseptbilen. Flere tusen nordmenn har satt seg på venteliste. Foto: Knut Moberg
VIST I NORGE: Her er Bytons første modell, crossover-SUV-en M-Byte, da den ble vist for norsk publikum på Aker Brygge i Oslo sommeren 2018. Foran står Bytons sjefsdesigner, Benoît Jacob, som tidligere jobbet hos BMW. Bilen, som kommer i produksjon seinere i år, skal være svært lik denne konseptbilen. Flere tusen nordmenn har satt seg på venteliste. Foto: Knut Moberg Vis mer

- Vi valgte Oslo for vårt første Polestar Place, fordi hele verden kjenner til det norske elbil-eventyret. Dette blir et flott utstillingsvindu for vårt nye, elektriske bilmerke, sa Polestar-sjef Thomas Ingenlath, da Dagbladet snakket med ham på Genève-utstillingen i mars.

Polestar eies av den kinesiske bilgiganten Geely Automobile Holdings, sammen med Volvo. Polestar 1, som er den første bilen vi får se i Norge, er en eksklusiv, ladbar hybrid til godt over en million kroner. Den bygges på en ny Snøhetta-designet fabrikk i Chengdu i Kina.

Polestar 2 vil også være på plass når butikken i Oslo åpner i september. Det er den mest spennende bilen for Norge, siden den er ren elektrisk. Ingenting tyder på at nordmenn er skeptiske til en bil bygget i Kina:

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?