Se de spesielle trendene i det norske bilmarkedet

Se hvilke farger og biltyper vi velger, og hvor mye penger vi bruker på bil.

HYGGELIGE TIDER: Daglig leder Joachim Sommerseth hos Bilia Stenshagen selger premium-SUV-er som hakka møkk om dagen. Og etterspørselen etter firehjulsdrift øker. Foto: EGIL NORDLIEN
HYGGELIGE TIDER: Daglig leder Joachim Sommerseth hos Bilia Stenshagen selger premium-SUV-er som hakka møkk om dagen. Og etterspørselen etter firehjulsdrift øker. Foto: EGIL NORDLIEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Du finner tabeller over salgstallene nederst i saken.

SUV-salget øker sterkt, og er nesten jevnstort med kompaktklasse-segmentet - populært kalt Golfklassen - på salgsstatistikken for nybiler.

Etter de fem første månedene i år er forskjellen på antall solgte kompaktklassebiler og SUV-er på 1084. På samme tid i fjor var tallet 4173.

Salget av premiumbiler tar også av. Alle de tre tyske premiummerkene opplever store salgsøkninger i år i forhold til i fjor, mens totalsalget av nye biler er omtrent likt.

BMWs salg har økt med 20,8 prosent og Audis med 19,4 prosent, mens Mercedes-Benz har notert seg for en økning på 23,8 prosent.

Dette er de mest interessante observasjonene når det gjelder biltrendene i dag.

Landets mest solgte? Som et resultat av dette har en dyr premiumbil som BMW X3 kanskje blitt landets mest solgte 4WD når du leser dette. Per 11. juni lå riktignok VW Tiguan 11 biler foran.

- Men vi selger X3 i bøtter og spann om dagen, så jeg blir ikke overrasket om vi er nummer en etter at junitallene er på bordet.

Daglig leder Joachim Sommerseth hos landets største BMW-forhandler, Bilia Stenshagen, gnir seg fornøyd i hendene. Kunder, gamle som nye, strømmer til bilbutikken som aldri før.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer