Se den smarte ombyggingen

Kjøkkenet og gangen ble til ett stort allrom.

<strong>FRA GAMMELT TIL NYTT:</strong> Kjøkkenet ble totalrenovert - og eieren fikk et helt nytt kjøkken. Foto: Espen Grønli/Privat
FRA GAMMELT TIL NYTT: Kjøkkenet ble totalrenovert - og eieren fikk et helt nytt kjøkken. Foto: Espen Grønli/Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Det opprinnelige kjøkkenet var lite og mørkt, og dominert av en gammel skjenk, en vaskemaskin og masse rot.

Nå er tristessen erstattet med et funklende nytt kjøkken, til stor glede for eieren og hans matlaging.

Store endringer Løsningen ble å slå sammen det gamle kjøkkenet med et tilstøtende, lite rom og skape et stort allrom.

Interiørarkitekt Bernt A. Pedersen hjalp eieren med å forme en ny romløsning, som blant annet innebar at garderoben ble plassert i den ene enden av det store allrommet.

Kleshengere på kjøkkenet Det nye kjøkkenet ligger rett innenfor inngangsdøren, og derfor ble entreen gjort til en del av allrommet og kjøkkenet.

- Det var en utfordring å få entreen og kjøkkenet til å henge naturlig sammen, men vi endte med å velge skap i eikelaminat med speilfronter. Eik gir mer varme og speil øker som kjent romfølelsen, forklarer Pedersen.

<strong>ROT:</strong>Slik så det ut på kjøkkenet før oppussingen. Foto: Privat
ROT:Slik så det ut på kjøkkenet før oppussingen. Foto: Privat Vis mer

Det ene skapet skjuler det nye sikringsskapet, og har plass til kurver og vesker. Det andre er utstyrt med skohyller, og to åpne skap er til jakker.

Men skapene er bare 35 cm dype og har ikke plass til kleshengere på tvers, derfor gjorde man en kreativ vri og lot kleshengerne stikke halvveis ut av skapet.

En annen original løsning er hyllene i entreen, som er skuffene fra den gamle kjøkkenskjenken.

Interiørarkitektens tips Her er Bernt Pedersens råd til hvordan man kan innrede et allrom og gjøre det funksjonelt og praktisk.

<strong>LYST OG FLOTT:</strong> Det nye kjøkkenet er ikke til å kjenne igjen. Foto: Espen Grønli
LYST OG FLOTT: Det nye kjøkkenet er ikke til å kjenne igjen. Foto: Espen Grønli Vis mer

- Velg enkle møbler, nøytrale farger og legg vekt på praktiske løsninger når det er mange mennesker med ulik smak og behov som skal bruke rommet.

- Flerfunksjonelle møbler og løsninger er smart. Et bord som også er arbeidsbenk får du ved å velge 90 cm høyde i motsetning til et barbord i 120 cm høyde.

- Skjul sikringsboksen i et garderobeskap.

- Bruk pendler, de er effektive som dekorasjon som samtidig gir praktisk belysning og god atmosfære. Tommelfingerregel for montering er 66 cm over bordplaten, da unngår du blending og får den ikke i hodet.

<strong>ENTREEN:</strong> Da kjøkkenet skulle pusses opp, ble det bestemt å slå det sammen med et lite rom og entreen til et stort allrom. Hyllene på veggen er skuffene fra det gamle kjøkkenet.  Foto: Espen Grønli
ENTREEN: Da kjøkkenet skulle pusses opp, ble det bestemt å slå det sammen med et lite rom og entreen til et stort allrom. Hyllene på veggen er skuffene fra det gamle kjøkkenet. Foto: Espen Grønli Vis mer

- Tenk også praktisk ved plassering av møbler. En benk ved siden av kjøleskapet gjør at du kan sette fra deg handleposene.

Les også:

Nytt kjøkken med spray

Nytt kjøkken på en kveld

<strong>ROMFØLELSE:</strong> Speil ble valgt på garderobeskapet for å skape en større romfølelse. Foto: Espen Grønli
ROMFØLELSE: Speil ble valgt på garderobeskapet for å skape en større romfølelse. Foto: Espen Grønli Vis mer

Velg riktig benkeplate

Velg rett ferdigmat

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

<strong>FØR OG ETTER:</strong> Hele leiligheten ble pusset opp, og blant annet ble planløsningen endret. Den opprinnelige løsningen til venstre. Ill.: Bernt A. Pedersen
FØR OG ETTER: Hele leiligheten ble pusset opp, og blant annet ble planløsningen endret. Den opprinnelige løsningen til venstre. Ill.: Bernt A. Pedersen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer