Se det praktiske kjøkkenet før og etter

Det trange og upraktiske kjøkkenet ble byttet ut med en åpen løsning med funksjonelle detaljer.

Et ønske om større lagringsplass og bedre arbeidsforhold inspirerte hytteeierne til å pusse opp det gamle kjøkkenet sitt. Det hadde stått urørt siden skogshytta i Nordre Oppdalen på Hadeland ble bygget i 1958, i datidens nøkterne stil.

Kjøkkenet var upraktisk med knapp benkeplate og minimalt med skapplass. Spisebord med hjørnebenk opptok også mye gulvplass. Paret ville ha et romsligere kjøkken med god arbeidsplass. De hadde også ønske om noen spesialtilpassede løsninger som er praktiske og plassbesparende. En kjøkkenkrok til morgenkaffen sto også høyt på ønskelisten.

Nå har de fått en løsning som er lys og lekker med gjennomtenkte og funksjonelle detaljer.

- Vi er veldig fornøyde. Kjøkkenet virker mye større nå, sier hytteeierne.

Tilpassede løsninger Hytteeierne undersøkte flere kjøkkenforhandlere, og valgte en ny modell fra Kistefos. I samarbeid med kjøkkenleverandøren kom de frem til en løsning med flere spesialtilpassede detaljer.

- Vi måtte ha tilgang til en luke ned til sisternen, og var derfor nødt til å ha en fleksibel løsning på enden av benken. Vi ønsket også en praktisk og enkel spiseplass med mulighet til å spise frokost på kjøkkenet.

Resultatet ble en mobil del på den ene enden av kjøkkenbenken, og en uttrekkbar plate som kan brukes som kjøkkenbord. Nå kan de innta frokosten mens de nyter utsikten, uten å bruke gulvplass på bord og stoler.

Lune nyanser Et lyst kjøkken med lune vegger var ønsket deres. De bestemte seg for en brun interiørbeis til veggene, men syntes det så veldig mørkt ut da fargen kom på veggen.

- Vi prøvde en lysere variant men det ble ikke fint, så da fortsatte vi med den brune. Da vi så det ferdige resultatet, ble vi veldig fornøyd med fargen. Siden innredningen, taket og gulvet er såpass lyst, virker rommet luftig.

De rutete gardinene i ull gir også en varm følelse til det nye kjøkkenet. Rødtonene harmonerer med veggen og grønntonene henter opp fargene fra skogen rundt hytta. Benkeplaten i eik er behandlet i en brunlig farge som står godt til veggene.

Les også:
Her finner du kuleste interiørbildene
Nå skal parkettgulvet ha én stav
Sjekk det spenstige nye tilbygget på den tradisjonelle hytta i Hedalen
Mari kjøpte alt babyutstyret for 200 kroner

Saken ble opprinnelig skrevet av Hytteliv for Klikk.no. Les her.

FØR OG ETTER: Det trange og upraktiske kjøkkenet er nå blitt romslig med god arbeidsplass og smarte, fleksible løsninger. FOTO: Privat og Per Erik Jæger
LITEN PLASS: Det gamle kjøkkenet hadde en klønete løsning med lite benke- og skapplass. FOTO: Privat foto
UPRAKTISK: Det gamle kjøkkenet var både trangt og upraktisk. FOTO: Privat foto
ROMSLIG: Det nye kjøkkenet fra Kistefos er romslig og lyst. I tillegg har beboerne fått god benkeplass og oppbevarings­muligheter i skap og skuffer. Gardinene i ull er sydd av butikken Birgits gardiner og interiør på Gran, tekstilet heter Moflin Pagunette. Veggene er beiset i fargen Valnøtt. FOTO: Per Erik Jæger
LUNT: De lune, beisede veggene gir en varm og koselig atmosfære på kjøkkenet. Og siden kjøkkenet er såpass lyst tåler rommet de mørke veggene godt. FOTO: Per Erik Jæger
FLEKSIBEL BENK: Siden hytteeierne må ha tilgang til luken ned til sisternen, måtte de få et spesialtilpasset element på kjøkkenet. FOTO: Per Erik Jæger
TILPASSET: Det løse elementet har hjul, slik at det enkelt kan skyves til side ved behov. FOTO: Per Erik Jæger
FLEKSIBEL SPISEKROK: Det var hytteeiernes idé å lage en uttrekkbar plate. De ønsket seg en spiseplass på kjøkkenet uten å måtte ofre gulvplass til bord og stoler. Løsningen er funksjonell og plassbesparende. FOTO: Per Erik Jæger
GJENNOMFØRT: Viften er kledd i eik, som er behandlet med samme farge som benkeplaten i patinert heltre eik. FOTO: Per Erik Jæger
Kjøkken på Lunner vinter 2013 Kjøkken på Lunner vinter 2013 Per Erik Jæger
LITEN PLASS: Det gamle kjøkkenet hadde en klønete løsning med lite benke- og skapplass.  FOTO: Privat foto
LITEN PLASS: Det gamle kjøkkenet hadde en klønete løsning med lite benke- og skapplass. FOTO: Privat foto Vis mer