- Se en annen vei mens jeg ammer

Bør man skjule brystet når man ammer?

DÅRLIG KLIMA: Mange mener det kan bli for dårlig klima for barnet inne i ammeteltet. Foto: Bé Bé au Lait / http://www.bebeaulait.com/
DÅRLIG KLIMA: Mange mener det kan bli for dårlig klima for barnet inne i ammeteltet. Foto: Bé Bé au Lait / http://www.bebeaulait.com/ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i høst skrev dinbaby.com om det såkalte ammeteltet, som er blitt svært populært i USA og Storbritannia.

- Vil være et tilbakeskritt Ammeteltet skal dekke både baby og bryst, slik at mor kan amme i fred og ikke risikerer å vekke anstøt på grunn av en blottet brystvorte.

Selv om ammeteltet ikke er på full fart inn i Norge ennå, skapte dette stor diskusjon blant leserne våre.

Leseren som har skrevet under navnet «minmening», mener vi faller bakover i tid dersom vi ser på amming som noe skammelig og føler at vi må skjule puppen.

«Hvorfor er det galt å se en kvinnes bryst og et barn som er så heldig å ha en som som mater ham? Er det fordi kvinnen og brystet blir forbundet med sex og mindreverdighet? En kvinnes bryst er kun skapt for én ting, og det er derfor mannen ikke har bryst.»

Også leseren «frustrert» synes dette bare er tull og mener ammeteltet ikke har noe i Norge å gjøre.

«Jeg blir provosert og fatter ikke at vi ukritisk godtar slikt tull. Jeg kommer til å amme offentlig. Har noen problemet med dette, får du flytte blikket et annet sted eller ta en hette over hodet.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer