- Se en annen vei mens jeg ammer

Bør man skjule brystet når man ammer?

DÅRLIG KLIMA: Mange mener det kan bli for dårlig klima for barnet inne i ammeteltet. Foto: Bé Bé au Lait / http://www.bebeaulait.com/
DÅRLIG KLIMA: Mange mener det kan bli for dårlig klima for barnet inne i ammeteltet. Foto: Bé Bé au Lait / http://www.bebeaulait.com/Vis mer

Tidligere i høst skrev dinbaby.com om det såkalte ammeteltet, som er blitt svært populært i USA og Storbritannia.

- Vil være et tilbakeskritt Ammeteltet skal dekke både baby og bryst, slik at mor kan amme i fred og ikke risikerer å vekke anstøt på grunn av en blottet brystvorte.

Selv om ammeteltet ikke er på full fart inn i Norge ennå, skapte dette stor diskusjon blant leserne våre.

Leseren som har skrevet under navnet «minmening», mener vi faller bakover i tid dersom vi ser på amming som noe skammelig og føler at vi må skjule puppen.

«Hvorfor er det galt å se en kvinnes bryst og et barn som er så heldig å ha en som som mater ham? Er det fordi kvinnen og brystet blir forbundet med sex og mindreverdighet? En kvinnes bryst er kun skapt for én ting, og det er derfor mannen ikke har bryst.»

Også leseren «frustrert» synes dette bare er tull og mener ammeteltet ikke har noe i Norge å gjøre.

«Jeg blir provosert og fatter ikke at vi ukritisk godtar slikt tull. Jeg kommer til å amme offentlig. Har noen problemet med dette, får du flytte blikket et annet sted eller ta en hette over hodet.»

Tør du ikke amme offentlig? Her får du tipsene som gjør at du våger.

- Gir ro rundt ammingen Men det er ikke alle som er like misfornøyde med ammeteltet som «frustrert» og «minmening».

«Maria33» er en av leserne som er veldig fornøyd med ammeteltet. Hun har brukt det med sin datter i 16 måneder og er veldig fornøyd.

Dette skriver hun om fordelene:

«Ammeteltet skjermet vesla fra stekende sol i sommer, og mot vind og kulde når det var slikt vær. Det har også gjort at jeg ikke har måttet tenke på hva jeg har under genseren , er bare å dra opp så kan jeg sitte der med både magen og puppen. Det var også med på å skjerme vesla fra ytre forstyrrelser. Hun kastet ikke hodet rundt for å se på det som skjer rundt, men har fokus på meg og puppen.»

Hun tror heller ikke ammeteltet kommer til å bidra til å gjøre amming til noe skammelig, som mange hevder.

Hva synes du om ammeteltet? Delta i debatten her.

Les også:

Her er alt du trenger å vite om amming

- Amming gir ikke hengepupper

Norske mødre blotter puppen

Slik ammer du riktig

Saken ble opprinnelig skrevet av DinBaby for Klikk.no. Les her.