Se, hun serverer den på en helt riktig måte

Her har Irlands «svarte olje» blitt produsert siden 1759.

OLJE: Dublin er et mekka for ølhunder, og guinnessen er irenes egen olje. - De serverer den på helt riktig måte her, sier turisten Jaclyn Nuttmann fra California. Foto: HILDE NORDLUND
OLJE: Dublin er et mekka for ølhunder, og guinnessen er irenes egen olje. - De serverer den på helt riktig måte her, sier turisten Jaclyn Nuttmann fra California. Foto: HILDE NORDLUND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

DUBLIN (Dagbladet): - Er dere fra Norge? Så hyggelig! Hils statsministeren deres og si at vi trenger 250 milliarder fra oljebrønnen deres, ler taxisjåføren som tar oss tilbake på hotellet etter kveldens tur i Temple Bar.

Turister er svært populære i et kriserammet Irland, og blir tatt godt imot på hoteller, i taxier, restauranter, puber, butikker og turistattraksjoner.

Den irske vennligheten er i seg selv en god grunn til å besøke den irske hovedstaden, i tillegg til flere store turistattraksjoner, gode shoppingmuligheter og ikke minst trivelige puber.

Søstrene Gro H. Børrud og Nina Børrud er på en firedagers tur i Dublin og nyter en halvliter i barstrøket Temple Bar når Dagbladet treffer dem.

Trangt om plassen - Vi kan gå til alle severdighetene i denne byen. Vi har guidebok og kart og tar oss rundt på egen hånd, smiler damene, som nyter ettermiddagen på den gamle puben The Temple Bar i det populære barområdet med samme navn.

- Dette området er det «irskeste av det irske», sier Gro og tar en slurk av den kalde ølen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer