Se hva de gjorde med leiligheten fra 70-tallet

Barndomshjemmet var preget av brunt og oransje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hvert tiår har sin stil. På 70-tallet var det blant annet brunt og orange som gjaldt. Da leiligheten i Oslo gikk i arv fra mor til datter, forsvant det meste av 70-tallspreget og ble erstattet med mye hvitt og naturfarger.

Eieren forteller at det stadig er ommøbleringer og oppussingsprosjekter gående.

Reiseminner Eieren har en jobb som bringer henne på reiser både innelands og utenlands. Da gjør hun gjerne interiørkupp, enten det er i Argentina, Thailand eller Sør-Afrika.

- Jeg reiser en del både i jobben og privat. Jeg har alltid antennene ute når jeg har anledning til å gå på markeder eller i butikker. Det er like gøy hver gang jeg klarer å finne den ene lille skulpturen eller et tekstil som passer inn i leiligheten.

Rent 70-talls Oppveksten i et italiensk-inspirert hjem har også preget den tidlig gryende interiørinteressen. Eieren har italiensk far og norsk mor, som var langt over middels interessert i interiør.

- Min mor har alltid malt og pusset opp. På 70-tallet var barndomshjemmet gjennomført brunt og oransje, både vegger og møbler. I tillegg hadde moren min knalloransje permanentkrøller og en brun velurdress. Jeg tror absolutt dette har påvirket min interesse for interiør senere.

Feminine innslag Sommerferiene i barneårene tilbrakte eieren hos bestemoren i Italia. Huset var innredet i søreuropeisk stil med store, tunge møbler og flotte, fargerike malerier.

Eieren beskriver sin egen stil som moderne og litt stram, men med innslag av feminin touch.

- Jeg liker lyse farger, gjerne litt ton-i-ton. Interiøret er for det meste i hvitt, beige og brunt, men jeg liker fargeinnslag som for eksempel lilla. Jeg liker ikke å overdekorere eller overmøblere, det skal være litt plass igjen både på vegger og gulv.

Munken som favoritt Alle bilder på veggene er malt eller fotografert av venner.

Flere fotografier og barnetegninger er rammet inn med sørafrikansk drivved.

Reiseminnene er til stede overalt i boligen. Som munkeskulpturen i stuen eller korset som henger på badet.

- Min favoritt er den gamle munkeskulpturen. Kjæresten min fant den på et marked i Bangkok. Først synes jeg ikke at det var noe spesielt ved den. Men den ble mer og mer betydningsfull for meg, og nå er det en interiørting jeg ikke kunne levd uten.

Leiligheten er stylet av Tone Kroken.

Les også:
Her har tiden stått stille i 75 år
Farvel til den brunbeige stua
Alt om småbarnforeldres sexliv
Sjekk hva barna bør drikke

Saken ble opprinnelig skrevet av Bonytt for Klikk.no. Les her.

<strong>FAVORITT:</strong> Denne spesielle munken ble kjøpt på et bruktmarked i Thailand. Foto: Yvonne Wilhelmsen
FAVORITT: Denne spesielle munken ble kjøpt på et bruktmarked i Thailand. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer