Se hva du får til jul

Kjøkken- og interiørbutikkene letter på gavepapiret.

JULEGAVENE TIL HJEMMET: Bokstavskilt fra Kremmerhuset, smykketre fra Til Bords og salt- og pepperkverner fra Norway Designs. Foto: Produsentene
JULEGAVENE TIL HJEMMET: Bokstavskilt fra Kremmerhuset, smykketre fra Til Bords og salt- og pepperkverner fra Norway Designs. Foto: ProdusenteneVis mer

Hjemmeelektronikk og ferske bøker, tykke ullsokker og symbolske geiter er alle gjengangere når norske familier samles rundt den julepyntede grana. Men hva får boligene våre til jul, rent bortsett fra at vi pynter?

- Krystallysestakene Silence er en klassisk gave. Hver jul suser de ut av butikkene, og det samme skjedde i år. De appellerer til alle aldersgrupper. Ellers er smykketreet Christmas tree populært i år, opplyser Reidun Seternes, kategorisjef hos den landsdekkende interiørkjeden Til Bords.

For alle som ikke får iPad i år, kan en vaskbar laptoppute være en god trøst.

Puten skal forhindre varmgang, og dermed gjøre at man kan sitte bekvemt med laptopen i fanget. Puten forventes å ligge under mange juletrær i år.

Same procedure I Oslo-butikken Norway Designs synes jula å bli omtrent som den pleier. Det er de samme artiklene som pakkes inn i år som ifjor.

PC-PUTE: Denne puten gjør at du kan ha laptopen i fanget uten at verken du eller maskinen blir overopphetet, fra Til Bords. Foto: Produsenten
PC-PUTE: Denne puten gjør at du kan ha laptopen i fanget uten at verken du eller maskinen blir overopphetet, fra Til Bords. Foto: Produsenten Vis mer

- Ullpleddet med champagnebobler fra Rørostweed er en klar nummer én. Boblemønsteret går tydeligvis ikke av moten, forteller avdelingsleder Agnete Langebraaten til klikk.no.

Men hun forventer å få mange av dem tilbake i romjula og over nyttår.

Mange har et slikt pledd fra før. Dessuten er det vanlig at giveren velger et litt nøytralt design, mens den som bytter ofte kjøper noe mer outrert.

Andre stalltips fra Norway Designs er Georg Jensens organiske lysestake Seasons, duker og løpere fra Växbolin, salt- og pepperkvernene Plus fra Muuto og stentøy fra Wik og Walsøe. De to sistnevnte produktene er blant annet kjent fra 100% Norway-utstillingene som promoterer norsk design i utlandet.

Feminint og trendy Kremmerhuset har butikker i hele landet og har spesialisert seg på nostalgiske interiørprodukter med feminint preg og høy trendfaktor.

FOLKELIG: Lysestakene Silence fra Til Bords ligger under mange juletrær i år. Foto: Produsenten
FOLKELIG: Lysestakene Silence fra Til Bords ligger under mange juletrær i år. Foto: Produsenten Vis mer

Denne jula er det mokkakopper i ulike farger, muffinsformede smykkeskrin og et skilt med bokstavkombinasjonen "H, O, M, E" som synes å gå rett hjem.

- Våre produkter appellerer mest til damer fra 15 år og oppover. Det er stort sett kvinner som handler hos oss, forteller Kristian Elvedal, innkjøper i kjeden.

- Og jeg regner med at de fleste gavene også er til kvinner, tilføyer han.

Les også:

BOBLENE SOM IKKE SPREKKER: Rørospleddene med boblemotiv er klassiske julegaver. Foto: Produsenten
BOBLENE SOM IKKE SPREKKER: Rørospleddene med boblemotiv er klassiske julegaver. Foto: Produsenten Vis mer

Trikset som garanterer rene vinduer til jul

Sjekk verdens dyreste juletrefot

Test: Åtte juletreføtter

Oppskrift på perfekt ribbe

RELIEFF OG GULLDEKOR: Finserviset "Lys" fra den norske duoen Wik & Walsøe ble lansert i høst. Foto: Produsenten
RELIEFF OG GULLDEKOR: Finserviset "Lys" fra den norske duoen Wik & Walsøe ble lansert i høst. Foto: Produsenten Vis mer

Saken ble opprinnelig skrevet av Bonytt for Klikk.no. Les her.

FEMININE SKRIN: De muffinsformede smykkeskrinene styrer interiøret i en mer feminin retning. Foto: Produsenten
FEMININE SKRIN: De muffinsformede smykkeskrinene styrer interiøret i en mer feminin retning. Foto: Produsenten Vis mer