HER ER FAVORITTENE: Her er taxfreefavorittene på vin og brennevin - og hva du kan spare på å kjøpe dem på flyplassen kontra på Vinmonopolet. Foto: PER ERVLAND
HER ER FAVORITTENE: Her er taxfreefavorittene på vin og brennevin - og hva du kan spare på å kjøpe dem på flyplassen kontra på Vinmonopolet. Foto: PER ERVLANDVis mer

Se hva du kan spare på taxfree-handelen

Her er nordmenns favoritter.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

Dinside: Nordmenns taxfreehandel har fått en del oppmerksomhet i det siste på grunn av regjeringens forslag om å endre taxfreereglene:

De vil la deg bytte tobakkskvota mot mer alkohol.

Samtidig har Finansdepartementet endret reglene slik at de åpner for forhåndsbestilling av taxfreevarer med avhenting på flyplassen.

Forhåndsbestilling kan du for øvrig også gjøre hos flyselskapene - og flyselskapene har tidligere kommet ut som prisvinner når Dinside har pristestet flyselskapene mot flyplasstaxfree.

Her er bestselgerne Det er Travel Retail Norway som er ansvarlig for taxfree-salget til passasjerene ved de fem største flyplassene i Norge, nærmere bestemt i Oslo, Bergen, Trondheim, Kristiansand og Stavanger.

De har gitt oss lista med nordmenns favoritter på vin og brennevin.

På tabellen ser du favorittlista, samt hva du kan spare på å handle disse på flyplassen framfor på Vinmonopolet.

Husk kvoten! Husk at du ikke kan handle taxfreevarer dersom du har vært ute av landet i mindre enn 24 timer.

MYE Å SPARE: Og det er vel ingen hemmelighet. Prisene er innhentet fra Vinmonopolet og Heinemanns nettsider (for OSL avgangs-taxfree).Tabell: DINSIDE.NO
MYE Å SPARE: Og det er vel ingen hemmelighet. Prisene er innhentet fra Vinmonopolet og Heinemanns nettsider (for OSL avgangs-taxfree).Tabell: DINSIDE.NO Vis mer

Og enn så lenge må du forholde deg til disse kvotene - selv om regjeringen har foreslått at du skal få bytte til deg større alkohol- eller tobakkskvote.

Dette er kvoten nå: • 1 liter brennevin og to flasker vin, eller fire flasker vin
• 2 liter øl (5 liter dersom du ikke kjøper annen alkoholholdig drikke)
• 200 sigaretter eller 250 gram tobakksvarer
• 10 kilo kjøtt, ost og fôrvarer - men bare fra EØS-land
• 600 liter drivstoff - i bilens egen tank, samt 10 liter på reservekanne
• Betalingsmidler for inntil 25 000 kroner

• Husk at du må forholde deg til verdigrensen:
Har du vært i utlandet i over 24 timer, kan du ta med deg varer til en verdi av inntil 6000 kroner. Kortere opphold har en grense på 3000 kroner.
Husk også at du kan få prisgaranti på taxfree-varene!

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide. Les her.

Les også: Olav ble fratatt taxfreevarene i sikkerhetskontrollen