Se hva en arkitekt får til med et par skyvedører

Nesten som en lang togvogn.

TRE KUPEER: Fri sikt tvers gjennom «togvognen». Først kommer stue og kjøkken, så mellomgang og til slutt kontor på en liten avsats. De tre avdelingene er adskilt med to turkise skyvedører. Foto: Jiri Havran
TRE KUPEER: Fri sikt tvers gjennom «togvognen». Først kommer stue og kjøkken, så mellomgang og til slutt kontor på en liten avsats. De tre avdelingene er adskilt med to turkise skyvedører. Foto: Jiri Havran Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rominndeling og planløsning er ofte en utfordring. Med to skyvedører deles rommet i dette Gjøvik-huset i tre avdelinger: kontor, mellomgang og stue.

- Det gamle uthuset, tidligere en stall, ble totaloppusset og innredet slik at den lange bygningen med skyvedører lett kan deles i tre, nesten som en lang togvogn med separate kupeer, forteller arkitekt Kurt Breitenstein i Dahle/Breitenstein Arkitekter i Oslo.

Vindu fra gulv til tak - For det første ville vi ha et lyst og vennlig hovedrom med hjemmekontor og kjøkken/stue i nær tilknytning til hverandre. Det andre kravet var at vi ville erstatte den tidligere gluggen i veggen mot Mjøsa med et skikkelig stort vindu. Det har vi fått. Det går fra gulv til tak. Fra stueavdelingen skuer vi nå ut over frodige jordbruksområder og åskammene langs begge sider av vannet, sier eierne.

De er svært fornøyd med skyvedørsløsningen i det langsmale huset.

- Den er god å ha når vi er flere til stede og noen skal arbeide på kontoret, andre lage mat, se tv eller bare nyte utsikten. Med alle dørene lukket slipper vi å forstyrre hverandre når noe skal gjøres, forteller eierne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer