Se hva som skjer når arkitekt møter natur

Villa Remshagen forsøker å være så diskré som mulig.

Når man plasserer et hus på toppen av en høyde, krever det en arkitektur som innordner seg omgivelsene.

Villa Remshagen i Vallentuna, litt nord for Stockholm, er gitt en lav bygningskropp og malt i grått for å virke minst mulig dominerende på omgivelsene.

Med bena i vannet Huset er tegnet av arkitektene Carl-Johan Smedshammar og Anders Holmberg og plassert på toppen av en høyde og omgitt av eiketrær.

Nedenfor ligger en liten sjø, hvor det er plassert et tilhørende anneks, som man nesten kan gå rett ut i vannet fra.

Trearkitektur Villaen var en av kandidatene til den svenske Träpriset i 2008.

Ifølge arkitekturnettstedet archdaily.com har materialvalgene vært i fokus gjennom hele prosjektet.

«Materialene er nøysomt valgt for å passe inn i den følelsen som skapes av dramatikken i det omkringliggende landskapet med sine eiketrær», skriver de.

«Forskjellige materialer og utførelser har blitt brukt på husets ulike overflater, slik at bruken av tre og ulike farger skaper et levende hus».

Vender seg mot sjøen Smedshammar og Holmberg tegnet huset slik at det vender seg mot den lille sjøen nedenfor.

«Når du kommer til huset blir du møtt av en ganske mørk fasade, nesten uten vinduer, og med hovedinngangen plassert innunder carport-ens tak», skriver archdaily.com.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stilren arkitektur Villaens arkitektur er strengt rettlinjet, men samtidig fremstår bygningskroppen med en vennlighet.

«Husets eksteriør er ganske tiltrekkende, med en enkel men samtidig sjarmerende arkitektur», skriver bolignettstedet freshome.com.

Romslig interiør Interiøret er formet i to adskilte avdelinger; oppholdsrom og soverom.

Blant annet finnes en stor, innebygd bokseksjon i valnøtt i stuen, som ifølge freshome bidrar til en hyggelig, varm stemning.

VARSOMT PLASSERT: Villa Remshagen, som ligger litt nord for Stockholm og var kandidat til den svenske Träpriset i 2008, ligger varsomt plassert på bakketopp omgitt av eiketrær. Foto: Anders Holmberg
NATUREN INN: Huset vender seg med en stor glassfasade ned mot den lille sjøen som ligger nedenfor. Langs glassfasaden løper også en terrasse perfekt for sene sommerkvelder med et kaldt glass. Foto: Åke E:son Lindman
NATUROMGIVELSER: Villa Remshagen er omgitt av store eiketrær. Foto: Åke E:son Lindman
BADEKAR MED UTSYN: Her kan man ligge og la tankene flyte utover den lille sjøen nedenfor. Foto: Anders Holmberg
ANNEKS: Nede ved sjøen ligger et lite anneks. Foto: Anders Holmberg
VARSOM PLASSERING: Villa Remshagen er plassert som om den skulle være sluppet ned på terrenget. Foto: Åke E:son Lindman
UTEPLASS: I husets bakkant ligger denne konstruksjonen, som er en uteplass. Foto: Åke E:son Lindman

«Prosjektet har også en utendørs terrasse som er perfekt for kontemplering eller for å ha naboer på besøk for en drink», skriver de.

Les også:
Her bader de på kanten av stupet
Ville skape en knivskarp kontrast
Få nye interiørideer i Bonytts inspirasjonsguide

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

PLANSKISSE: Calle Smedshammar/Anders Holmberg
PLANSKISSE: Calle Smedshammar/Anders Holmberg Vis mer
LYST: Naturen og lyset faller inn gjennom store vinduer. Foto: Anders Holmberg
LYST: Naturen og lyset faller inn gjennom store vinduer. Foto: Anders Holmberg Vis mer