TESTET: Ti par fjellsko, som er solide sko med ankelstøtte til turer i kupert terreng. Foto: Produsentene
TESTET: Ti par fjellsko, som er solide sko med ankelstøtte til turer i kupert terreng. Foto: ProdusenteneVis mer

Se hvilke fjellsko du bør kjøpe

Vi har testet ti par fjellsko med egen damemodell.

Gode fjellsko er en utrolig viktig følgesvenn på tur i marka eller i fjellet, der joggesko kan bli våte eller gi for liten støtte.

En god sko kan ha stor betydning for hvor langt du kan gå og hvor behagelig og bra du har det på turen.

Hva: En fjellsko er en solid sko med ankelstøtte til turer i kupert terreng, og de kommer i lær, syntetisk materiale eller tekstil. Noen fjellsko har også membran, som holder vannet ute.

Hvilke: Vi har testet ti lette skomodeller, for raske turer eller med en forholdsvis lett sekk på ryggen. Vi har bare tatt med modeller der leverandøren har en egen damemodell.

Kvalitetsnivået på de modellene vi har testet er generelt høyt. Bruksområder er dagsturer og hytte-til hytte-turer med liten oppakning.

Hvordan: Mange av disse modellene behøver veldig lite inngåing, men det er likevel lurt å bruke skoene før du legger ut på lengre turer.

Bruk skoene til helt korte turer i starten. Etter hvert utvider du bruken til noe lengre turer, før du til slutt har en sko som er tilpasset din fot og klar for marka og fjellet.

Slik testet vi Vi har testet alle modellene slik at de har vært brukt fra sein vinter med snø, is og slaps, til vår og sommerforhold.

Testpanelet bestod av sju personer.

Alle modeller er vurdert ut ifra stabilitet, stivhet og vridningsstabilitet.

Målingene er utført på samme måte og med samme vekt på alle modellene.

En leser forteller: Ingerid Sofie Magnus Wiker (20), servitør og breaspirant:

- For meg er fjellsko avgjørende for å ha en god opplevelse på tur i fjellet. Jeg beveger meg mye i ulendt terreng, og da er skoene med på å støtte ankelen, slik at jeg ikke tråkker over. Gode fjellsko er vesentlig med tanke på at jeg ikke blir våt på føttene. Jeg går alltid med fjellsko som er nokså høye, slik at jeg slipper å få så mye snø og vann ned i skoen.

Les også:
Denne vindjakka får terningkast 6
Disse fleecejakkene holder deg varm
Stor test av årets ullundertøy
Vi har testet 14 par lette fjellsko

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Asolo Advance GTX Best i test. Karakter: 6/6 Produsent: Asolo Pris: 2699 Crispi Skogshorn Pluss Lady Beste allrounder. Karakter: 5/6 Produsent: Crispi Pris: 2499 Salomon Cosmic 4D GTX W Passer til turer med lett til middels oppakning. Karakter: 5/6 Produsent: Salomon Pris: 2200 Alfa Horn Dame Meget god allrounder! Karakter: 5/6 Produsent: Alfa Pris: 1999 Asolo Attiva GTX Krever minimalt med inngåing. Karakter: 5/6 Produsent: Asolo Pris: 2399 Haglöfs Crag HI Q GT Studentkupp! Karakter: 5/6 Produsent: Haglöf Pris: 1599 Bestard Triton Lady Solid sko. Karakter: 4/6 Produsent: Bestard Pris: 1995 Mammut Cirrus GTX Woman Super lettvekter! Karakter: 4/6 Produsent: Mammut Pris: 1600 Hi-Tec Altitude Ultra WPi Fin pris i forhold til kvalitet. Karakter: 4/6 Produsent: Hi-Tec Pris: 1499 Columbia Women's Shastalavista Mid Omni-Tech Passer nok best til turer med lett eller ingen oppakning. Karakter: 3/6 Produsent: Columbia Pris: 1199