• Flere matsaker på db.no/matDe fleste har hørt om Beate, Asterix, Rutt, Amandine og Mandelpoteter, og disse potetene er blant de vanligste i norske dagligvarebutikker.
Men hva med Biogold, Blå Kongo, Hamlet og Juno? Eller Ottar og Mozart?
Det finnes utallige poteter på markedet, men hvilken potetsort passer best til å lage potetmos?
Bruker du feil potet kan du nemlig få et helt annet resultat enn du ønsket fra start.
- Omsorgssvikt om du ikke liker potet Christer Rødseth er kjøkkensjef på restauranten Fjøla i Oslo, og elsker poteten.
- Jeg er jo norsk. Liker du ikke potet vil jeg kalle det for omsorgssvikt, sier Rødseth og ler.
Han synes det er godt med ordentlig husmannskost som kjøttkaker, eller «mammamat» som han selv kaller det.
Men hvilke poteter bruker Rødseth når han lager den gode, gammeldagse potetmosen?
- Mandelpotet. Helt klart, fordi det er mye stivelse i den. Bruker du for eksempel Asterix kan du bygge kunstverk med den. Eller, det går bra, men resultatet blir ikke like bra, fordi det er mye mer væske i Asterix-poteten.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger