FORANDRINGEN: 70-talls hytta fikk en ny soveromsfløy, samt at den også ble bygget på i lengderetning. I tillegg ble den utvendige kledningen skiftet ut. Foto: Privat/Bård Jørgensen
FORANDRINGEN: 70-talls hytta fikk en ny soveromsfløy, samt at den også ble bygget på i lengderetning. I tillegg ble den utvendige kledningen skiftet ut. Foto: Privat/Bård JørgensenVis mer

Se hvordan de bygde ut hytta

Sjekk den smarte utvidelsen da hytta ble for trang for storfamilien.

Mange hytteeiere opplever etter hvert behovet for å bygge på, fordi det er flere som skal bruke hytta. Denne hytteeieren ville ha større plass, slik at hytta kunne romme hele storfamilien.

«De har egne familier slik at plassen etter hvert til tider blir trang. Vi ønsker å være sammen til felles hygge», lød ønsket i brevet til idebladet Hyttelivs arkitekt Gunnar M. Næss.

Inspirert av svaret de fikk, laget de et tilbygg som utvidet hytta med to soverom, nytt bad og større stue.

- Vi er meget godt fornøyd med den jobben arkitekten gjorde. Det ble veldig balansert i forhold til utgangspunktet. Vi er spesielt tilfreds med at vi har fått to store soverom med lagringsplass og god, romslig stue, forteller hytteeierne.

Alt ble større Opprinnelig var hytta på drøye 70 kvadratmeter. Etter utvidelsen har grunnflaten kommet opp i 105 kvadratmeter. Antallet soverom er doblet, bad og toalett er nytt og moderne, og kjøkken, spiseplass og stue er blitt større. I tillegg har det kommet varmekabler i inngangspartiet og på badet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra bad til soverom Hytta ble bygget i 1976, og inneholdt to soverom, hems, kjøkken, bad og gang. Det gamle badet lå vegg i vegg med det ene soverommet.

I forslaget fra arkitekten var badet innlemmet i soverommet, slik at det ble større.
Dette endret familien på, og beholdt størrelsen på det opprinnelige soverommet, mens det gamle badet ble gjort om til et lite soverom med køye­senger.

En annen endring, var at familien gjorde om det opprinnelige vindfanget til bod, mens arkitekten hadde foreslått å beholde vindfanget. Det ble i stedet bygget en ny gang med varmekabler.

To nye soverom Med det nye tilbygget på plass ble antall soverom utvidet fra to til fire. Hytta kan dermed romme 12 personer når hemsen også blir tatt i bruk med to sengeplasser. Det gamle vindfanget ble omgjort til en innvendig bod med hyller fra gulv til tak. Tanken var også å gjøre om en frittliggende bod med utedo til anneks, men foreløpig er det bare blitt med funderingene.

Byttet møbler og kledning Hytta ble kjøpt i 1993. Den ble bygd på mellom 2008 og 2009, og det var den samme byggmesteren som bygde den i 1970 som sto for tilbyggsprosjektet.

I tillegg til utvidelsen av hytta, benyttet familien muligheten til å fornye den. Ytterkledningen ble skiftet og tilleggsisolert, og alle møblene ble fornyet. Innvendig ble det satt opp nytt panel i taket.

Noe egenarbeider Arbeidene ble hovedsakelig utført av byggmesteren, men siden hytteeieren selv er utdannet bygningsingeniør, beregnet og målsatte han alt selv.

I tillegg la han membranen på det nye badet og flisla dette, monterte innvendig jet-toalett, slipte de gamle gulvene, la skifer på peis og pipe og malte og laserte kjøkkenet.

TILBYGGET: Det nye tilbygget ga plass til to soverom og et bad med dusj. Foto: Bård Jørgensen
STØRRE PLASS: Med det nye tilbygget ble det større plass i spisekroken. I tillegg ble de fleste møblene skiftet ut. Foto: Bård Jørgensen
NYE SOVEROM: Tilbygget ga plass til to nye soverom. Foto: Bård Jørgensen
NYTT BAD: Med tilbygget ble det plass til et helt nytt bad. I tillegg ble biotoalettet flyttet inn fra en frittliggende bod. Foto: Bård Jørgensen
STØRRE STUE: Hytta ble bygget på rundt én meter i lengderetning, slik at stuen ble større. Foto: Bård Jørgensen
FORANDRINGEN: 70-talls hytta fikk en ny soveromsfløy, samt at den også ble bygget på i lengderetning. I tillegg ble den utvendige kledningen skiftet ut. Foto: Privat/Bård Jørgensen

Her kan du se en stor versjon av plantegningen under.

Les også:
Hytta ble utvidet i alle ender
Heftig hytte mot havet
Se sjøhyttas forvandling
Her er den nye navnetoppen

Saken ble opprinnelig skrevet av Hytteliv for Klikk.no. Les her.

FØR OG ETTER: Til venstre er slik hytta var opprinnelig. I midten arkitektens forslag. Til høyre slik hytta til slutt ble. Ill.: Hytteeier/Gunnar M Næss
FØR OG ETTER: Til venstre er slik hytta var opprinnelig. I midten arkitektens forslag. Til høyre slik hytta til slutt ble. Ill.: Hytteeier/Gunnar M Næss Vis mer