Se hvordan interiørarkitekten dro kjøkkenet inn i stua

Kjøkkenet var for lite, og stuen var mer enn stor nok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kjøkkenet er ikke til å kjenne igjen. Veggen har fått nytt tapet, kjøkkeninnredningen er ren og hvit, gulvet er dekket av vinyl og det glitrer i flismosaikken over kjøkkenbenken.

Forandringen er blendende, men oppussingsprosjektet stikker dypere enn førsteinntrykket kan forlede en til å tro.

Utfordringen var nemlig at rommet var for lite og overgangen til stuen for dårlig. Sissel og Thomas Bjørsvik skrev følgende nødmelding til Bonytts interiørarkitekttjeneste:

"Kjøkkenet vårt har tre dører og to vinduer, og berører alle veggene. Vi ønsker hjelp til å åpne opp og lage en god overgang til stuen".

Bonytts interiørarkitekt Bernt Pedersen har flere fra-kjøkken-til-allrom-prosjekter på samvittigheten, og skisserte også her en løsning hvor en kjøkkenhalvøy sto for overgangen mellom kjøkken og stuen.

- En kjøkkenhalvøy er en naturlig avgrensning. Dersom man ikke kan legge samme type gulv i begge rom, kan man understreke overgangen ved å velge et helt annet type gulv, sier interiørarkitekten til Bonytt.no.

I dette tilfellet falt valget på et vinyldekke med dørkeplatemønster vi kjenner fra skip og offentlige bygg som er utsatt for stor slitasje.

Vinyl er særlig egnet som gulv i rom med mye slitasje, som det jo er på kjøkkenet. Materialet er lett å rengjøre og behagelig å gå på. Når man mister noe på gulvet er det mindre risiko for at det knuser.

Så lyset I det veggen mellom stue og kjøkken ble revet og de to rommene slått sammen, skjedde det forutsigbart nok, noe med lyset. Nå kommer nemlig dagslyset inn fra tre kanter.

De lyse flatene tar godt vare på lyset her inne. Den nøytrale paletten bidrar også til at signalobjekter trer tydeligere frem.

- Når man er tro mot en såpass nøytral palett kommer fargesterke objekter som kjøkkenredskaper og planter godt frem og formelig spruter av energi, påpeker interiørarkitekten.

Tapetet med de horisontale stripene er heller ikke uten virkning, ifølge interiørarkitekten.

- Tapetet gir en flott, grafisk effekt i rommet. Liggende striper bidrar til at den korte endeveggen virker lengre enn den er.

Optiske illusjoner alene løser imidlertid ingen problemer.

Det er de virkelige kvadratmeterne som gjør at tobarnsfamilien nå har et kjøkken som både fungerer som arbeidskjøkken og sosial sone.

Les også:
Sjekk flere før-og-etter-prosjekter
Stilforvirret? Vi guider deg gjennom de viktigste stilbegrepene
Du finner over tre hundre kjøkkenbilder i vår inspirasjonsguide
Test: Ølet som slår pils om sommeren

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Dette kostet forvandlingen

Kjøkkeninnredning kr 87 000
Hvitevarer kr 37 200
Benk, vask og blandebatteri kr 29 400
Fliser kr 6 600
Gulv kr 6 450
Tapet kr 1 000
Belysning kr 4 600
Stoler kr 5 450
Barkrakker kr 8 700
Diverse håndverkertjenester kr 40 000
Totalt: kr 226 400

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer