LITE BEKYMRET: Merethe Strøm (49) og Camilla Torp (30) er ikke bekymret for hva som skjer med de kommunale utgiftene når Spydeberg slås sammen med Hobøl, Askim, Eidsberg og Trøgstad til en ny storkommune. – Jeg har ikke satt meg godt nok inn i situasjonen, men generelt betaler vi nok skatt og avgifter her i Norge, blant annet bomavgifter og eiendomsskatt. Spydeberg er og forblir Spydeberg uansett, i hvert fall for min del, sier Strøm, som driver Merethes Landhandel og café i Spydeberg. Foto: John Terje Pedersen
LITE BEKYMRET: Merethe Strøm (49) og Camilla Torp (30) er ikke bekymret for hva som skjer med de kommunale utgiftene når Spydeberg slås sammen med Hobøl, Askim, Eidsberg og Trøgstad til en ny storkommune. – Jeg har ikke satt meg godt nok inn i situasjonen, men generelt betaler vi nok skatt og avgifter her i Norge, blant annet bomavgifter og eiendomsskatt. Spydeberg er og forblir Spydeberg uansett, i hvert fall for min del, sier Strøm, som driver Merethes Landhandel og café i Spydeberg. Foto: John Terje PedersenVis mer

Kommunesammenslåing

Se oversikten: Dette koster de nye kommunene deg

Ny undersøkelse: Innbyggerne i sammenslåtte kommuner risikerer økte utgifter.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Fra 1. januar 2020 vil antall kommuner i Norge være redusert fra 426 til 354. Av 72 kommuner skal 13 slås sammen mot sin vilje.

- Det vil åpenbart bli noen vinnere og tapere i de nye kommunene etter sammenslåing. For noen vil dette ha stor betydning for husstandens kostnader, for andre ingen betydning i det hele tatt, sier Eva Sørmo, seniorrådgiver i Norsk Familieøkonomi.

Men enkelte må belage seg på å punge ut med mer etter kommunesammenslåing - helt opptil 3000 kroner mer i kommunale gebyrer, ifølge undersøkelsen.

- Enkelte innbyggere vil mest sannsynlig få økte utgifter, mens i andre kommuner vil innbyggerne tjene på sammenslåingen. Mest å hente er det gjerne for kommuner med svakere økonomi, det kan se ut til at de vil bli løftet av mer økonomisk stabile kommuner, sier Sørmo.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn