I NORDENS ARK:  Denutrydningstruede amurtigeren er verdens største kattedyr. I parken Nordens Ark kan du se den få mat hver søndag. Her spiser amurtigeren et hestebein. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
I NORDENS ARK: Denutrydningstruede amurtigeren er verdens største kattedyr. I parken Nordens Ark kan du se den få mat hver søndag. Her spiser amurtigeren et hestebein. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZIVis mer

Se verdens største kattedyr rett ved E6

Påske i Sverige er mye mer enn harrytur.

• Flere reisesaker på db.no/reise.
(Dagbladet):Våren er en bra tid for en tur til Bohuslän. Landsdelen som var i norske hender. Våren kommer tidlig og det er frodig langs kysten. Golfbanene er rekordtidlig åpne i år. vi gir deg tips til en, to eller tre dagers turer over grensa, med utgangspunkt fra E6.
  Dagsturer BLOMSHOLM
Sving av før avkjøringen mot Strömstad på E6. Her er av Sveriges største steinskip-settinger, med 46 mannshøye steiner på et jorde, satt ned da da havet i Bohuslän gikk 15 meter høyere enn i dag. Her startet også Karl 12. tokt mot Fredriksten Festning i 1712. Skiltet, alltid åpent og gratis.

STRÖMSTAD
Byen har et lite bymuseum, og et stort offentlig badebasseng Strömstads Badanstalt. Barn sek 30/voksne sek 50.

Når været holder er det fint med en tur sandstranda Capri ved avkjøringen mot Seläter.

 SNØLEOPARDEN: Møter du også i Nordens Ark. Se den mates hver lørdag. Foto: FRANK KARLSEN
SNØLEOPARDEN: Møter du også i Nordens Ark. Se den mates hver lørdag. Foto: FRANK KARLSEN Vis mer

KOSTERØYENE
 Ta morgenbåten ut til de bilfrie øyene. Gå av på Nord-Koster og følg vandringsstien til øyas høyeste punkt med to fyrtårn side om side. Syd-Koster er øya for sykling og kajakkpadling. Kosterferja tur-retur sek 70/90, under 7 år gratis. Sykkeleie fra SEK 60. Overnattingsmuligheter på begge øyer.

TANUMSHEDE
 Helleristningene på UNESCOs verdensarvliste trekker folk fra hele verden. Vitlycke Museum har nye utstillinger. Se helleristningsfeltene på egen hånd. Gratis.

 SE ULVEN:  Ulv på tur i skogen i Nordens Ark. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
SE ULVEN: Ulv på tur i skogen i Nordens Ark. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer

FJÄLLBACKA
Se Ingrid Bergman-statuen på torget. Klatre opp i Kungsklyftan, kjent fra Astrid Lindgrens Ronja Røverdatter og Camilla Läckbergs krimromaner. Gratis. Båtturer fra havna.

GREBBESTAD
Shoppingstopp og se Evert Taubestatuen i båthavna. Den lokale fiskesuppen må prøves. Båtsafari.
  2 Dagers turer  NORDENS ARK
Videre på E& via Munkedal, og deretter mot Lysekil. Nordens Ark er ingen vanlig dyrehage, men en besøkspark lagt opp som en rundtur med dyr som lever i et klima likt det nordiske. Ulv, fugler, amfibier, og villhester. Se snøleopardene mates lørdager og amurtigrene søndager. Begge dager kl 12:30. Deretter omvisning på Landtgården med dyr som kan klappes. Sett av en hel dag til Nordens Ark.
Barn Sek 90/voksne 230.

HAVETS HUS
I Lysekil ligger akvariet hvor det ikke er delfiner, men alt som lever i havet utenfor og i dypvannsfjorden Gullmarsfjorden. Se sillekungen. Havets hus har en stor vanntunnel å gå inn i. Barn sek 60/voksne sek 100.

 TANUMSHEDE:  Turister fra hele verden strømmer til Vitlycke for å se helleristningene som står på UNESCOs verdensarvliste. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
TANUMSHEDE: Turister fra hele verden strømmer til Vitlycke for å se helleristningene som står på UNESCOs verdensarvliste. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer

VANN
Ved Gullmarsfjorden ligger det trendy spaet Vann med tennis, minigolf, kajakk- og klatremuligheter.

HUNNEBOSTRAND
Utendørs skulpturpark på Udden. Gratis adgang. Havfisketurer.

SMÖGEN
Kilometer lang brygge med utsteder og butikker. Havfiske.
  3 Dagers turer SKÄRHAMN
Nordens største, Nordiska Akvarellmuseet på øya Tjörn. Sek 50. Pilane skulpturpark åpner til sommeren.

 GRAFIKK:  KJELL ERIK BERG/DAGBLADET
GRAFIKK: KJELL ERIK BERG/DAGBLADET Vis mer

MARSTRAND
Bilfri øy med den historisk betydningsfulle Carlstens Festning. Gratis adgang i åpningstida. Overnattingsmuligheter.

UDDEVALLA
Bohusläns Museum viser dagliglivet langs Västkysten og dagens kunst. Gratis.

 SILLKUNGEN:  Havets Hus har en 3, 5 meter lang avstøpning av den svenske sillkungen (regalus glesne) eller sildekongen på norsk. Den ble funnet av en fisker i Bovallstrand 2010. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
SILLKUNGEN: Havets Hus har en 3, 5 meter lang avstøpning av den svenske sillkungen (regalus glesne) eller sildekongen på norsk. Den ble funnet av en fisker i Bovallstrand 2010. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer

GÖTEBORG
Sveriges største vitensenter Universum med regnskog, romstasjon, haiakvarium, og teknologi er verdt en hel dag for hele familien. Barn sek 120/voksne sek 175.

Det nye Albert (svensk Alfons) Åbergs kulturhus med teater og bøker. Barn sek 85, voksne sek 125.
Gå om bord i ubåten Nordkaparen og mange andre skip på opplevelsessenteret Maritiman på Packhuskajen. Barn sek 50/voksne sek 100.
 
Liseberg åpner for sesongen 26. april.

Alle prisene er i svenske kroner.