HOT MODELL: Georgia May Jagger stålte uten topp, men med fyldige lepper, i en reklamekampanje for US Hudson Jeans i sommer. Foto: Stella Pictures
HOT MODELL: Georgia May Jagger stålte uten topp, men med fyldige lepper, i en reklamekampanje for US Hudson Jeans i sommer. Foto: Stella PicturesVis mer

Se yngre ut med fyldige lepper

Trutmunnen er gjennomgående blant kvinner som ser unge ut for alderen.

Glem rynkeparanoia og napping av alt som kan minne om et grått hår, fra tidlig i 20-årene. Det er leppene som avgjør hvor gammel du ser ut.

Kvinner med trutmunn ser yngre ut enn damer med smale lepper, viser ny forskning.

- Da vi identifiserte kvinner som så unge ut for alderen, ble ulikheten mellom leppene slående, forteller forskeren David Gunn, som står bak forskningsprosjektet.

Forskerne sammenlignet 250 britiske og nederlandske damer, skriver BBC.

Sexy med store lepper

Fyldige lepper får deg ikke bare til å se yngre ut. I tillegg syns menn at fyldige lepper gjør kvinner mer attraktive, skal vi tro Det Nyes skjønnhetsekspert Julie Botnen.

- Store lepper har alltid blitt sett på som sexy! Bare tenk på leppene til Angelina Jolie og supermodellen Esther Canadas, sier Julie.

Hun trekker også frem en av de kommende, store stjernene.

- Rolling Stones-datter Georgia May Jagger har arvet sin fars lepper, og er virkelig en modell å følge med på fremover.

At leppetykkelsen går i arv bekreftes av forskningen.

I David Gunns prosjekt deltok en rekke tvillinger, noe som gjorde det mulig for forskerteamet å konstatere at store lepper er genetisk.

(Saken fortsetter under bildet)

- Store lepper er på mange måter et tegn på femininitet, og mange jenter fyller inn collagen for å få en fyldigere munn, forteller Julie.

Men Julie understreker at mye også kan gjøres med makeup. Det er fullt mulig å sminke deg til fyldige lepper. Men ligger fokuset på å være trendy, og ikke bare på å få større lepper, kan Julie fortelle om dagens hotteste leppemote:

- Akkurat nå er det to paralelle leppetrender: Knallrød munn på den ene siden, og bleke, matte lepper ála Brigitte Bardot på den andre siden.

Leppene krymper

Mye av årsaken til at leppestørrelsen slår inn når vi skal anslå en persons alder, har trolig med leppenes vekst å gjøre.

Normalt når leppene sin maksimale størrelse i løpet av tenårene. Og grunnen til at ofte barn har store lepper, handler om proporsjonene mellom de velutviklede leppene og størrelsen på ansiktet.

Når vi når 30- og 40-årene begynner for mange leppene å krympe. Og det er blant godt voksne kvinner vi ser de største forskjellene. Forskerne fant enorme forskjeller på leppetykkelsen til damer over 60 år.

Faktisk varierte det så mye som fra tre millimeter fra toppen av overleppen til bunnen av underleppen, til 2,2 centimeter.

Men forskerne anbefaler ikke damer som leter etter ungdomskilden å opere leppene sine.

- Det ser bare rart ut, og det passer ikke inn i et rynkete fjes, sier David Gunn.

Les også:

Smink deg til fyldige lepper

Aksel og Tone på alles lepper

Hot med matte lepper

Røde lepper på stjernene

Få knallrøde lepper

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

SEXY TRUT: Den spanske toppmodellen Esther Canadas har blitt kjent for sine fyldige, store lepper. Foto: Stella Pictures
SEXY TRUT: Den spanske toppmodellen Esther Canadas har blitt kjent for sine fyldige, store lepper. Foto: Stella Pictures Vis mer
LEPPEFAGER: Angelina Jolies munn har vekket mange menns interesse, og gjort utallige kvinner sjalu. Foto: Stella Pictures
LEPPEFAGER: Angelina Jolies munn har vekket mange menns interesse, og gjort utallige kvinner sjalu. Foto: Stella Pictures Vis mer