Seigt kjøtt blir fantastisk mørt når du lar det putre lenge

Den beste høstmaten lager du i en ildfast gryte med lokk.

GRYTE MED HØYRYGG: - Bresering er en ukomplisert måte å lage mat på. Det blir alltid godt, sier Karla Siverts. Foto: METTE MØLLER
GRYTE MED HØYRYGG: - Bresering er en ukomplisert måte å lage mat på. Det blir alltid godt, sier Karla Siverts. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bresert kjøtt kan høres litt fremmed og vanskelig ut, men det er det ikke.

Bresering er ganske enkelt en matlagingsteknikk der du bruner kjøttet før du legger det i ei gryte sammen med væske, setter på lokket og lar gryta putre på lav varme i stekeovnen til kjøttet er mørt og deilig.

Les også: Langsom hurtigmat

- Til bresering bruker jeg kokekjøtt, gjerne høyrygg av okse, som i utgangspunktet er senete med mye bindevev, men det får fyldig og god smak og blir fantastisk mørt når det varmebehandles lenge. Jeg synes dette er noe av det beste kjøttet jeg kan få, sier Karla Siverts.

Ti timer i ovnen

Hun løfter en liten stek med gyllenbrun ølbresert høyrygg ut av en glovarm støpejernsgryte som har stått i ovnen i nær ti timer.

Forsiktig skjærer hun rause skiver av steken.

Les også: Gourmetmat av seigt kjøtt

Skivene serveres sammen med store biter ovnsbakte rotgrønnsaker og nydelig saus.

Når du breserer kjøtt får du samtidig en smaksrik kraft som er perfekt som sjy eller saus.

- Bresering er en ukomplisert måte å lage mat på. Det blir alltid godt, sier Siverts.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer