Mye bra, men mange inneholder for mye salt. (Bramat.no): Det kommer stadig nye typer fiskekaker på markedet.
Og heldigvis har mange av produsentene begynt å lage fiskekaker med en god andel fisk.
Noen har så mye som 80 % fisk, men fremdeles kan du finne fiskekaker med bare 37 % fisk i butikkene.
Istedenfor fisk, inneholder disse fiskefattige fiskekakene ofte mye stivelse, noe som verken gjør måltidet særlig sunt eller mettende.
Les også: Torsk kan hjelpe deg ned i vekt
For mye salt Selv om det er mulig å finne fiskekaker med et høyt innhold av fisk, er det fremdeles mange fiskekaker som inneholder mye salt.
Noen av fiskekakene inneholder så mye som 2 gram salt per 100 gram.
Det betyr at hvis du spiser to av disse fiskekakene, har du fått i deg mer salt enn du er anbefalt å spise i løpet av en hel dag.
Les også: Derfor bør du spise mindre salt
Dette har vi testet I denne testen har vi sett på et utvalg fiskekaker som finnes i de største dagligvarekjedene.
For å gjøre en ernæringsmessig vurdering av produktene, har vi sett på hvor mye protein, karbohydrat, salt og andel fisk de forskjellige fiskekakene inneholder.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger