Du leser nå Dagbladet Pluss

Seks Chablis av topp kvalitet

Chablis er en vintype omtrent alle vindrikkende nordmenn har et forhold til. Vi har testet seks som passer fint til sommer, fisk, skjell og skalldyr.

UNIK SMAK: Den karakteristiske mineraliteten er det som kjennetegner en Chablis og skiller den fra andre chardonnaybaserte viner. Her fra en vingård i Chablis, Frankrike. Foto: NTB Scanpix
UNIK SMAK: Den karakteristiske mineraliteten er det som kjennetegner en Chablis og skiller den fra andre chardonnaybaserte viner. Her fra en vingård i Chablis, Frankrike. Foto: NTB ScanpixVis mer

Men hva er det egentlig som gjør denne vintypen så annerledes og gjenkjennelig i forhold til andre vintyper?

Den karakteristiske mineraliteten er det som kjennetegner en Chablis og skiller den fra andre chardonnaybaserte viner som ikke har mulighet til å oppnå dette i samme grad.

Preg av sjø, stein og mineraler

Jordsmonnet er dominert av kimmeridge kalk med fossile skalldyr og gir vinen et umiskjennelig preg av sjø, stein og mineraler. Dette kombinert med en høy syre gir viner som smaker helt unike i forhold til noe annet vinområde i verden. Vinene får en ren, frisk stil som gjør de meget egnede å kombinere med et variert spekter av fisk, skjell og skalldyr.

Lovgivningen tillater fire forskjellige klasser, som også ofte er en indikator på stil så vel som kvalitet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/kvartal).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.