Seks Chablis av topp kvalitet

Chablis er en vintype omtrent alle vindrikkende nordmenn har et forhold til. Vi har testet seks som passer fint til sommer, fisk, skjell og skalldyr.

UNIK SMAK: Den karakteristiske mineraliteten er det som kjennetegner en Chablis og skiller den fra andre chardonnaybaserte viner. Her fra en vingård i Chablis, Frankrike. Foto: NTB Scanpix
UNIK SMAK: Den karakteristiske mineraliteten er det som kjennetegner en Chablis og skiller den fra andre chardonnaybaserte viner. Her fra en vingård i Chablis, Frankrike. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Men hva er det egentlig som gjør denne vintypen så annerledes og gjenkjennelig i forhold til andre vintyper?

Den karakteristiske mineraliteten er det som kjennetegner en Chablis og skiller den fra andre chardonnaybaserte viner som ikke har mulighet til å oppnå dette i samme grad.

Preg av sjø, stein og mineraler

Jordsmonnet er dominert av kimmeridge kalk med fossile skalldyr og gir vinen et umiskjennelig preg av sjø, stein og mineraler. Dette kombinert med en høy syre gir viner som smaker helt unike i forhold til noe annet vinområde i verden. Vinene får en ren, frisk stil som gjør de meget egnede å kombinere med et variert spekter av fisk, skjell og skalldyr.

BLACK WEEK!

Les Dagbladet+ til påske for 139,-

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer