VALGETS KVALER: Det er helt naturlig at vinvalget til elg og rype vil være forskjellig, selv om begge krever vin i samme stil, skriver Robert Lie. Foto: METTE MØLLER
VALGETS KVALER: Det er helt naturlig at vinvalget til elg og rype vil være forskjellig, selv om begge krever vin i samme stil, skriver Robert Lie. Foto: METTE MØLLERVis mer

Seks flotte viner til elg og rype

Gode tips fra vineksperten.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser.

(Dagbladet): Viltsesongen er rett rundt hjørnet, og det innebærer økt tilgang på supre norske råvarer.

De aller fleste tenker nok først og fremst på hjort og reinsdyr når det er snakk om viltkjøtt.

Det er tross alt nesten utelukkende disse to typene som er i salg i butikker og blir servert på restauranter rundt omkring.

Dette er også kjøtt mange er vant til å spise.

Jeg har derfor valgt å dreie denne artikkelen til to litt mer sjeldne typer viltkjøtt, nemlig rype og elg.

Svært ulik smak

Rype og elg befinner seg i hver sin ende av skalaen når det kommer til smak innenfor viltkategorien.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn