BLÅSKJELL ER SNADDER: - Skal du ha både i pose og sekk, da damper du noen blåskjell, serverer litt hvitvin og får sommersmaker som harmonerer i både fast og flytende form, anbefaler matredaktør Christopher Sjuve. Dette trenger du: 10 blåskjell, ½ paprika, 1 ss sukker, 1 ss eddik, 1 dl vann og litt karse. Skjær papriaken i små biter. Kok opp vann, sukker og eddik. Kok paprikaen i noen minutter. 
Damp 10 blåskjell til de er åpne. Fjerne delen uten kjøtt. Ha litt paprika på hvert skjell og dryss over frisk karse. Server. Foto: Lisbeth Michelsen
BLÅSKJELL ER SNADDER: - Skal du ha både i pose og sekk, da damper du noen blåskjell, serverer litt hvitvin og får sommersmaker som harmonerer i både fast og flytende form, anbefaler matredaktør Christopher Sjuve. Dette trenger du: 10 blåskjell, ½ paprika, 1 ss sukker, 1 ss eddik, 1 dl vann og litt karse. Skjær papriaken i små biter. Kok opp vann, sukker og eddik. Kok paprikaen i noen minutter. Damp 10 blåskjell til de er åpne. Fjerne delen uten kjøtt. Ha litt paprika på hvert skjell og dryss over frisk karse. Server. Foto: Lisbeth MichelsenVis mer

Seks gode hvite sommerviner

Friske og leskende hvitviner er en innertier i sommersesongen. De røde hører høsten og vinteren til.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Sommervin er et begrep de fleste lett kan forholde seg til. Når sola varmer er det en viss type vin som smaker ekstra godt. Rødvin hører høst og vintersesongen til og er sjelden det mest fristende en varm sommerdag. Friske og leskende hvitviner er derimot en innertier i sommersesongen.

I det kjølige nord

Friske viner finner vi stort sett i en eller annen grad i de fleste vinområder.

Det er likevel i de kjøligere delene nord i Europa hvor dette er normen og ikke unntaket. Tyskland, Østerrike, nord i Italia og nord i Frankrike og området rundt Minho i Portugal og Rias Baixas i Spania har alle de klimatiske forutsetningene for å frambringe denne type viner.

Med lang vekstsesong og kjølige netter er det naturgitte potensialet for produksjon av syrefriske viner til stede.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn