HVIT TIL GRØNN ASPARGES: Viner med moderat eller ingen eikebruk og gjerne med vegetale toner er som regel gode valg til asparges. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
HVIT TIL GRØNN ASPARGES: Viner med moderat eller ingen eikebruk og gjerne med vegetale toner er som regel gode valg til asparges. Foto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Vintest

Seks gode viner som passer godt til asparges

Vinvalget til asparges begrenser seg til hvitt, da rødvin her fungerer meget dårlig.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Norge produserer asparges av høy kvalitet og det er spesielt den grønne som er mest ettertraktet.

Med sin distinkte friske smak og knasende tekstur er den et flott eksempel på en grønnsak som kan stå på egne bein og ikke trenger å spille annenfiolin.

Den grønne aspargesen har en vegetal og rik smak og kan serveres i en rekke ulike varianter. Etter min mening er den aller best når den får hovedrollen og serveres på enkelt vis, dampet med smørsaus.

Rødt fungerer dårlig

Vinvalget begrenser seg til hvitt, da rødvin her fungerer meget dårlig.

Viner med moderat eller ingen eikebruk og gjerne med vegetale toner er som regel gode valg.

Har den i tillegg aroma med preg av asparges som enkelte utgaver av sauvignon blanc, grüner veltliner og chenin blanc, kan dette ofte være en innertier.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn