Seks kule ting med kokosmelk

Du har ikke tenkt på halvparten.

OPPSKRIFTER MED KOKOSMELK: Her er forslagene til hva du kan lage med kokosmelk. Foto: Clotilde Dusoulier
OPPSKRIFTER MED KOKOSMELK: Her er forslagene til hva du kan lage med kokosmelk. Foto: Clotilde DusoulierVis mer

En hjørnesten i Sør-Asiatisk cuisine er kokosnøttmelk. Det presses fra det hvite kokoskjøttet. For oss som ikke bor det kokosnøttene vokser må stort sett nøye oss med kokosmelk på boks. Prøv å finne bokser som garanterer at det ikke er brukt BPA i belegget på innsiden av hermetikken.

BPA er mye brukt i metallemballasje for å beskytte maten mot metaller og rust fra selve boksen. Stoffet kan være hormonforstyrrende og er verstingstemplet av miljømyndighetene.

Alternativet er å lage din egen kokosmelk ved å kjøre tørket kokosnøtt og varmt vannet sammen og filtrere ut kokosmassen.

Når du enn får tak i kokosnøttmelken er spørsmålet uansett - hva gjør vi med kokosmelken?

Kokosmelk i smoothies! Du kan simpelthen kjøre kokosmelken i en blender med frisk frukt (særlig tropisk frukt som mango og ananas, men også bær og fersken), litt honning eller noe annen søtt og en skvis med lime eller sitronsaft. Ja, og noen isbiter!

Kokosmelk i vegetarkarri Så fort høstgrønnsakene kommer i butikken, lag varmende og velduftende stuinger med kokosmelk. Og bruk gode krydder som ingefær, nellikspiker, kanel og svart pepper til å holde forskjølelsen borte.

Kokosmelk blir iskrem på et minutt I kjøkkenmaskinen, kjør sammen modne bananer, 200 gram frosne bær og 120 milliliter kokosmelk. Og på ett minutt har du en myk iskrem du kan nyte til dessert etter middagsmaten.

Kokosmelk i supper Istedenfor å bruke fløte i suppene kan du ha i kokosmelk. Dette funker fabelaktig godt i brokkoli-, gulrot- og squashsupper. Og særlig om du har i sitrongress også.

Piske krem med kokosmelk! En kul twist - og melkefri -er å prøve dette på pannekaker og sjokoladekaker. Sett en boks kokosnøtt i kjøleskapet over natten. Ta forsiktig ut den tykke kremen som har stivnet øverst og ha det i en kjølig (gjerne frossen) bolle. Ha i litt sukker og pisk energisk til du får bløte og fine topper.

Kokosmelk i cocktails! Kokosmelk er en ingrediens som bartendere bruker for å gi en eksotisk og litt søtlig twist til drinkene. Det funker spesielt bra med romdrinker med litt lime eller sitronsaft for å skjære gjennom det mektigheten. Om du vil bruke kokosmelk i drinker, så bruk gjerne den tynnere melka som legger seg i bunnen av boksen (som du bruker til å piske krem med - se ovenfor).

Så, nå er det bare å gå klin kokos i butikken. Kjøpe kokosmelk!


Les også:
Klarer du flere enn åtte matspørsmål er du god
De raskeste middagene
10 retter med kjøttdeig
Gryterettene som redder hverdagen


Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.