Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Forbruk og økonomi

Seks smarte grep som gir deg bedre økonomi

Det skal bare små endringer til i privatøkonomien før det blir vanskelig å få endene til å møtes. Her er grepene som gir deg pusterom.

MAMMAPERM: Malmfrid Dalheim (t.v) er for tiden i mamamperm med sønnen Mathias, emns Heidi Anderson er hjemme med sønnen  Nicolas. De tror begge at boligprisene vil falle, men frykter ikke selv for å falle i økonomisk uføre. Foto: Christian Roth Christensen
MAMMAPERM: Malmfrid Dalheim (t.v) er for tiden i mamamperm med sønnen Mathias, emns Heidi Anderson er hjemme med sønnen  Nicolas. De tror begge at boligprisene vil falle, men frykter ikke selv for å falle i økonomisk uføre. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Risikoen for varige betalingsproblemer øker dramatisk når de med trang økonomi bruker kredittkort eller forbrukslån for å betale for forbruk eller uforutsette utgifter. Mange lever helt på grensa. Det er en klar sammenheng mellom forbrukslån og betalingsproblemer, sier Kristina Picard, forbrukerøkonom i Storebrand.

Tall fra Lindorff viser at antall inkassosaker på forbrukslån og kredittkort har økt 30 prosent på ett år.

Til tross for at boliglånsrentene er rekordlave, og at vi som ett av veldig få land i verden har hatt reallønnsvekst over veldig lang tid, fortsetter nordmenn å låne til forbruk, påpeker Picard.

- Det viser at mange har liten evne eller vilje til å utsette forbruket, vi kjøper heller nå og betaler senere. Hvis rentene fortsetter å stige og lønnsveksten avtar, er jeg redd mange vil slite.

Sommertilbud på Dagbladet Pluss

De beste leseopplevelsene, guider og eksperttips!

3 MÅNEDER

SOMMERTILBUD - 80% rabatt

49 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 49 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?