Du leser nå Dagbladet Pluss

Seks spennende viner fra Sicilia

På Middelhavets største øy produseres det nå en rekke interessante viner. Både hvite og røde varianter har fått et enormt kvalitetsløft og øya er i dag en av Italias mest spennende og dynamiske vinregioner.

Aktiv vulkan: Etna, som også er kjent som Mongibello lokalt, er en aktiv vulkan på østkysten av Sicilia i Italia. Etna som er øyas kjøligste område og ligger i høyden (opptil 1100 moh.) frambringer varierte og særegne viner med tydelig terroirpreg av topp kvalitet. Foto: Rex Shutterstock / NTB Scanpix
Aktiv vulkan: Etna, som også er kjent som Mongibello lokalt, er en aktiv vulkan på østkysten av Sicilia i Italia. Etna som er øyas kjøligste område og ligger i høyden (opptil 1100 moh.) frambringer varierte og særegne viner med tydelig terroirpreg av topp kvalitet. Foto: Rex Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Sicilia var lenge en storprodusent av bulkvin og ble ofte brukt i blandinger for å øke alkoholprosent og farge i bordviner fra fastlandet. Etter en satsing på lokale druesorter, beplantning på de best egnede stedene, nye teknikker og utstyr i vinferiene og en generasjon med unge ambisiøse vinmakere, er dette nå ikke lenger tilfelle.

Mest hvitvin

Det er faktisk hvitvin det produseres mest av, men både røde og søte viner er godt representert og holder god kvalitet.

Når det gjelder rødvin er det først og fremst den lokale druen nero d´Avola som er mest anerkjent for kvalitet, men både frappato, nerello mascalese og nerello cappuccino kan frambringe interessante viner.

Førstnevnte står bak viner med tett rødfarge, struktur, fylde og kraft. Druen kan stå på egne ben eller bidra i blandinger for å komplementere lysere og lettere druetyper.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.