GODE ETTERLIGNINGER: De japanske whiskyene ble opprinnelig laget for å etterlikne sine skotske konkurrenter, og stilen som blir produsert varierer i takt med skotske regionaltypiske utgaver. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
GODE ETTERLIGNINGER: De japanske whiskyene ble opprinnelig laget for å etterlikne sine skotske konkurrenter, og stilen som blir produsert varierer i takt med skotske regionaltypiske utgaver. Foto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Seks whiskeyer til terningkast fem

Disse bør du kjøpe.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Single malt whisky har lenge vært forbeholdt de tradisjonsrike skotske destilleriene. I mange år var disse alene om å lage single malt whisky av topp kvalitet. De seinere åra har resten av verden hengt seg på og bevist at hegemoniet til Skottland definitivt er over.

Single malt whisky produseres utelukkende av maltet bygg og har som regel en varierende grad av røkt preg avhengig av produsent.

Selv om det nå produseres single malt i en rekke land kommer vi likevel ikke utenom Skottland. Med sine regionaltypiske utgaver fra Highland, Lowland, Islay, Spey, Skye og Orkney er det her lista for kvalitet og egenart har blitt lagt.

Størst variasjon

Fra unge standardutgaver som representerer destilleriets stil, til komplekse og karakterfulle utgaver med lang fatlagring er kvaliteten bemerkelsesverdig stabil.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn