STILLE: Trass i at gullbaren og den døgnåpne bistroen på Nobis er blitt et av Stockholms heteste drinksteder, hørtes ikke et knyst opp til rommet natt til søndag. Foto: LOUISE BILLGERT/NOBIS HOTEL
STILLE: Trass i at gullbaren og den døgnåpne bistroen på Nobis er blitt et av Stockholms heteste drinksteder, hørtes ikke et knyst opp til rommet natt til søndag. Foto: LOUISE BILLGERT/NOBIS HOTELVis mer

Sekserhotellet som gir deg en helt ny type luksus

Spis whiskyost og svensk reinsdyrpølse til frokost.

(Dagbladet Søndag): Hotelltesten.

Designhotellene i trendy hovedsteder rundt omkring på kontinentet, bærer ofte preg av for mye fokus på, nettopp, design.

Innimellom kan det virke som om service, plass, komfort og noenlunde akseptable priser har måttet vike for fancy interiør og bråk fra trendy hotellbarer alene.

Nobis hotel i Stockholm beviser imidlertid at det er mulig å innfri på alle arenaer.

Midt i smørøyet Det ferskeste tilskuddet til den svenske hovedstadens stjernehoteller åpnet like før nyttår, og holder hus på Norrmalmstorg, i to bygninger fra seint 1800-tall.

At Norrmalmstorg var brettes dyreste eiendom i det klassiske svenske Monopol, er lett å forstå. Mer midt i smørøyet er det vanskelig å komme.

PRISVINNENDE: Nobis hotel ligger midt i smørøyet i den svenske hovedstaden, og byr på utmerket service og komfortable rom i gjennomdesignet atmosfære. Foto: LOUISE BILLGERT/NOBIS HOTEL
PRISVINNENDE: Nobis hotel ligger midt i smørøyet i den svenske hovedstaden, og byr på utmerket service og komfortable rom i gjennomdesignet atmosfære. Foto: LOUISE BILLGERT/NOBIS HOTEL Vis mer

Her ligger kjøpesenteret NK, Stureplan, eksklusive Birger Jarlsgatan og havna et steinkast unna. De sjarmerende bydelene Gamla Stan og Skeppsholmen er innenfor grei gåavstand.

Ingen like rom Arkitektene bak Nobis - kontoret Claesson Koivisto Rune - har greid å skape et moderne designhotell uten å gå på akkord med bygningenes gamle eleganse.

Nesten ingen rom er like, og de to vindeltrappene i hver sin del av hotellet, samt de småpussige nivåforskjellene med halvetasjer, er nøysomt bevart.

Nobis etterstreber å skape luksus av den nye typen; ikke overdådig, men dempet, effektiv og harmonisk. Det klarer de til gagns.

Marmorbad Vårt marmorbelagte baderom, med stort badekar og eget dusjkabinett, var nesten like stort som selve rommet.

Sistnevnte hadde for øvrig godt med skapplass, behagelige senger, stor flatskjerm, enkelt skrivebord og en egen, liten sittegruppe.

Alt i grå, brune og hvite toner, i sann skandinavisk designånd.

Trass i at gullbaren og den døgnåpne bistroen på Nobis er blitt et av Stockholms heteste drinksteder, hørtes ikke et knyst opp til rommet natt til søndag.

Utmerket service Men det beste Nobis har å by på, er utmerket service. Alltid smilende, aldri snobbete.

Den italienske restauranten Caina var dessverre fullbooket lørdag kveld.

Men hva gjør vel det, når resepsjonistene tar seg tid til å diskutere hvilken annen restaurant i nærområdet som best passer dine preferanser, ringer rundt og fikser bord på et annet utmerket spisested, alt på ti minutter?

Frokostbuffeen kunne by på whiskyost og svensk reinsdyrpølse, blant så mye annet. Kaffen får en selvsagt som en ønsker.

«Du er forelsket, du», sa reisefølget over frokostbordet. «Ja, og hva er galt med det?»

MARMOR: Det marmorbelagte baderommet, med stort badekar og eget dusjkabinett, var nesten like stort som selve rommet. Foto: LOUISE BILLGERT/NOBIS HOTEL
MARMOR: Det marmorbelagte baderommet, med stort badekar og eget dusjkabinett, var nesten like stort som selve rommet. Foto: LOUISE BILLGERT/NOBIS HOTEL Vis mer