HVITE OG RØDE: Dagbladets vinekspert Robert Lie har 20 års erfaring i restaurantbransjen, og har tidligere vært vinansvarlig ved blant annet Restaurant Oscars gate, Statholdergaarden, Grefsenkollen og Bagatelle. Han er firedobbelt norgesmester og foreløpig eneste nordmann som har vunnet europamesterskapet for vinkelnere. Robert er deleier og daglig leder på restauranten The Pink Elephant. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
HVITE OG RØDE: Dagbladets vinekspert Robert Lie har 20 års erfaring i restaurantbransjen, og har tidligere vært vinansvarlig ved blant annet Restaurant Oscars gate, Statholdergaarden, Grefsenkollen og Bagatelle. Han er firedobbelt norgesmester og foreløpig eneste nordmann som har vunnet europamesterskapet for vinkelnere. Robert er deleier og daglig leder på restauranten The Pink Elephant. Foto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Sekservin fra et av de mest spennende og særegne vinområdene

Helt unik.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Med en uortodoks vinstil og viner som absolutt ikke kan kategoriseres som mainstream har området lenge vært en kuriositet. De seinere åra har derimot flere fått øynene opp for hva området har å by på, og Jura er i dag et av de mest spennende og særegne vinområdene i Frankrike.

Jura ligger i fjellområdet mellom Burgund og Sveits. Klimaet er marginalt og det er først og fremst lokale druetyper som benyttes. Denne kombinasjonen i tillegg til en særegen produksjonsprosess gir områdets viner en unik stil og karakter.

Kan minne om sherry

Den lokale savagnindruen står bak områdets kanskje aller mest originale vintype, Vin Jaune. Den kan minne om sherry men er likevel helt unik. Aromaer av gjær, tørket frukt, nøtter, krydder og treverk gjør denne vinen til en kuriositet som nok ikke faller i smak hos alle, men den har sin trofaste tilhengerskare.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn