HVITE OG RØDE: Dagbladets vinekspert Robert Lie har 20 års erfaring i restaurantbransjen, og har tidligere vært vinansvarlig ved blant annet Restaurant Oscars gate, Statholdergaarden, Grefsenkollen og Bagatelle. Han er firedobbelt norgesmester og foreløpig eneste nordmann som har vunnet europamesterskapet for vinkelnere. Robert er deleier og daglig leder på restauranten The Pink Elephant. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
HVITE OG RØDE: Dagbladets vinekspert Robert Lie har 20 års erfaring i restaurantbransjen, og har tidligere vært vinansvarlig ved blant annet Restaurant Oscars gate, Statholdergaarden, Grefsenkollen og Bagatelle. Han er firedobbelt norgesmester og foreløpig eneste nordmann som har vunnet europamesterskapet for vinkelnere. Robert er deleier og daglig leder på restauranten The Pink Elephant. Foto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Sekservin fra et av de mest spennende og særegne vinområdene

Helt unik.

Med en uortodoks vinstil og viner som absolutt ikke kan kategoriseres som mainstream har området lenge vært en kuriositet. De seinere åra har derimot flere fått øynene opp for hva området har å by på, og Jura er i dag et av de mest spennende og særegne vinområdene i Frankrike.

VINEKSPERT: Dagbladets vinekspert Robert Lie har 20 års erfaring i restaurantbransjen, og har tidligere vært vinansvarlig ved blant annet Restaurant Oscars gate, Statholdergaarden, Grefsenkollen og Bagatelle. Han er firedobbelt norgesmester og foreløpig eneste nordmann som har vunnet europamesterskapet for vinkelnere. Robert er deleier og daglig leder på restauranten The Pink Elephant. Foto: Nina Hansen Vis mer

Jura ligger i fjellområdet mellom Burgund og Sveits. Klimaet er marginalt og det er først og fremst lokale druetyper som benyttes. Denne kombinasjonen i tillegg til en særegen produksjonsprosess gir områdets viner en unik stil og karakter.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn