Du leser nå Dagbladet Pluss

Eldresviket:

Seksuelle overgrep mot eldre: - Man tror det ikke finnes folk som får tenning av eldre, men det gjør det

Det er så utenkelig at vi ikke tror det selv om tegnene og bevisene er mange, mener styreleder i Pårørendeaksjonen. 

OVERGREP SKJER; OGSÅ MOT ELDRE: Man skal ikke tro at dette ikke forekommer og vi er nødt til å ta det på alvor, sier Marianne Børseth-Hansen, nestleder for retts- og påtaleenheten i Follo og politiadvokat Liv Heidi Bjerkmo (t.h.).
&nbsp;<span style="background-color: initial;">Foto: Nina Hansen / Dagbladet</span>
OVERGREP SKJER; OGSÅ MOT ELDRE: Man skal ikke tro at dette ikke forekommer og vi er nødt til å ta det på alvor, sier Marianne Børseth-Hansen, nestleder for retts- og påtaleenheten i Follo og politiadvokat Liv Heidi Bjerkmo (t.h.).  Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

- Vold er synlig, vold gir blåmerker. Det gjør sjelden seksuelle overgrep, dermed er det lett å overse at det skjer, sier politiadvokat Liv Heidi Bjerkmo.

Hun har ansvar for feltet seksuelle overgrep i Follo.

Dagbladet møter henne på politihuset i Ski sammen med Marianne Børseth-Hansen, nestleder for retts- og påtaleenheten i Follo.

- For en del mennesker er det faktisk slik, at de blir seksuelt tiltrukket av eldre. Noen av disse er villige til å begå overgrep for å tilfredsstille behovet. Man skal ikke tro at dette ikke finnes, sier Børseth-Hansen.

Må tro det

Seksuelle overgrep mot eldre er for mange så utenkelig, at vi ikke tror det selv om tegnene og bevisene er mange, mener Anita Vatland, styreleder i interesseorganisasjonen Pårørendeaksjonen.