Selger mat med opptil 90 prosent rabatt

Nettbutikk med overskuddsmat er neste skritt.

ENESTE I NORGE:Trond Laeng (t.v) og Thor Johansen (t.h) vet aldri hvilke varer de har i butikken. De kjøper opp mat som ikke kan selges i vanlig matvarebutikk. Stadig flere kunder finner veien til butikken i Vestby. Etter tre måneders drift er de to grunderne klare for nettbutikk og filial i Oslo. Foto: TINE FALTIN
ENESTE I NORGE:Trond Laeng (t.v) og Thor Johansen (t.h) vet aldri hvilke varer de har i butikken. De kjøper opp mat som ikke kan selges i vanlig matvarebutikk. Stadig flere kunder finner veien til butikken i Vestby. Etter tre måneders drift er de to grunderne klare for nettbutikk og filial i Oslo. Foto: TINE FALTIN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VESTBY (Dagbladet) - Vi har solgt kroneis til tre kroner, knekkebrød for en femmer og i dag har vi kjøttpølse med 90 prosent kjøtt til 13 kroner per kilo.

Thor Johansen, gründer og butikksjef i Holdbart.no, er fornøyd med utviklingen. Siden butikken åpnet 25. november i det gamle Vestbysenteret, har stadig flere funnet veien hit.

Norges første supermarked med overskuddsmat regner nå med å omsette mat for 30 millioner kroner i år.

Det engang så pulserende senteret, noen hundre meter bortenfor Norwegian Outlet, er i ferd med å fylles med nytt liv.

Uselgelig i vanlig butikk Ved første øyekast ser det 650 kvadratmeter store butikklokalet ut som et vanlig supermarked, men vareutvalget er tilfeldig.  Ikke alle supermarkeder har en pall med kokeboka «Restekjærlighet», om restemat, rett innenfor døra heller.

Les også: Den elleville restematen

Alle varene skulle vært kastet eller gitt bort; på grunn av kort holdbarhet, at de er på vei ut av sortimentet, har skadet emballasje eller at emballasjen er i ferd med å skiftes.

- Denne fløtemysosten, for eksempel, selger vi billig fordi pakningen skal bli rosa. Produsenten har kjøpt ny design av Moods of Norway, sier Johansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer