Selger reiser for en milliard kroner på nett

43-åringen har bygget opp et reisebyrå med et overskudd på 750 000 kroner pr ansatt.

REISEBYRÅ: Jason R. Eckhoff hoppet av finans i 1999 for å etablere nettreisebyrå. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen
REISEBYRÅ: Jason R. Eckhoff hoppet av finans i 1999 for å etablere nettreisebyrå. Foto: Eivind Yggeseth / FinansavisenVis mer

(Finansavisen): Gründeren av det nettbaserte reisebyrået Restplass.no, Jason R. Eckhoff, hoppet av en jobb som markedssjef i et finansselskap i 1999 for å starte opp det han trodde aller mest på, et nettbasert reisebyrå, skriver Finansavisen i dag.

Oppstarten var midt i dot-com-hypen, men det var ingen multimillionsjekker som ble sendt til Eckhoff.

Ringte rundt til venner og kjente - Vår startkapital var 3,5 millioner som jeg fikk ved å ringe rundt til venner og kjente. Vi har i dag 40 aksjonærer, og de fleste har vært med fra starten, sier Jason R. Eckhoff (43) til Finansavisen.

I 2009 fusjonerte Restplass.no med Solfaktor og dannet Reisegiganten. Selskapet har 10 aksjonærer og Eckhoff er største eier med 30 prosent gjennom Eckhoff Holding AS.

94 millioner på fire år De fire siste årene har selskapet med 40 medarbeidere et akkumulert resultat etter skatt på 94 millioner kroner.

I fjor var omsetningen 993 millioner og resultatet før skatt var på 40,8 millioner kroner. Etter skatt satt Reisegiganten igjen med 29,4 millioner kroner. Året før var omsetningen på 523 millioner kroner og resultatet etter skatt på 31,8 millioner kroner.

Reisegiganten har hittil konsentrert seg hovedsakelig om Norge, men har store ekspansjonsplaner i det svenske og danske markedet, skriver Finansavisen.

Flere nyheter Selger rom for rom for å overleve
Slik blir Rema-arvingens nye familiepalass
Ryanair-sjef lover bot og bedring