Selger seg ut av Tesla

To store aktører har valgt å ta gevinsten i Tesla. Er toppen nådd?

STÅR HØYT I KURS: Tesla har hatt en formidabel vekst på kort tid.  Foto: TESLA
STÅR HØYT I KURS: Tesla har hatt en formidabel vekst på kort tid. Foto: TESLAVis mer

Dinside Toyota og Daimler AG (Mercedes-Benz) har begge sittet på solide aksjeposter i Tesla Motors.

Daimler AG, moderselskapet til Mercedes-Benz, kjøpte seg i 2009 inn til en eierandel på 9,1 prosent i mai 2009, dengang til en verdi på 50 millioner USD, melder Automotive News.

I ettertid har de gradvis solgt seg ut igjen, og kunne tidligere denne uken melde at de solgte sine resterende fire prosent andeler til en verdi av 780 millioner dollar.

Les stor test av Tesla Model S

Får følge ut døra Nå melder også Toyota at de skal selge seg ned i Tesla, etter at de i 2010 investerte 50 millioner USD i selskapet.

Hvor stor andel Toyota har valgt å selge er ikke annonsert, dermed heller ikke hvor stor andel de ønsker å beholde.

SE, EN ELEKTRISK RAV4


Det har vært spekulert i at Tesla-aksjen har vært overpriset, ettersom selskapets papirverdi nå overstiger verdien av selskaper som eksempelvis Ford.

Bare i fjor steg kursen 344,14 prosent. Dette ser nå ut til å ha flatet ut, og kursen har siden nyttår steget 56,14 prosent. I skrivende stund står Tesla-kursen i 235,29 kroner. På det høyeste har kursen vært oppe i 286,04 kroner, basert på en valutakurs på 6,58730 kroner.

Elon Musk gir deg alle svarene du lurer på

Deler teknologi Mercedes og Tesla har et samarbeid med den nye elektriske utgaven av Mercedes-Benz B-klasse. I denne sitter det elmotorer som er levert av Tesla.

Toyota har på sin side laget en elektrisk versjon av Toyota RAV4, hvor Tesla har levert både batteriteknologi og motorer. Denne kom på markedet i 2012, men det er produsert kun 2.000 utgaver av bilen, og Toyota legger nå ned produksjonen.

Elon Musk forteller til Automotive News at han ikke ser bort fra at Tesla og Toyota kan signere ytterligere samarbeidsavtaler innen to-tre år.