GOD STEMNING: Bente Pedersen (58) fra Oslo og Bibbi Wahlstrøm (56) fra Jessheim sitter på Bacchus i Oslo sentrum og nyter perlende rosévin fra Østerrike.  - Jeg tror ikke det er så sunt å drikke alkohol hver dag, men en lege sa en gang at det er bedre å sove på et glass vin framfor sovepiller, sier Pedersen. Heller ikke Wahlstrøm er tilhenger av å drikke alkohol hver dag. - Vi følger ikke noen regler. Vi drikker ved spesielle anledninger og i god atmosfære, sånn som det er nå som det er ferie, sier de. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN
GOD STEMNING: Bente Pedersen (58) fra Oslo og Bibbi Wahlstrøm (56) fra Jessheim sitter på Bacchus i Oslo sentrum og nyter perlende rosévin fra Østerrike. - Jeg tror ikke det er så sunt å drikke alkohol hver dag, men en lege sa en gang at det er bedre å sove på et glass vin framfor sovepiller, sier Pedersen. Heller ikke Wahlstrøm er tilhenger av å drikke alkohol hver dag. - Vi følger ikke noen regler. Vi drikker ved spesielle anledninger og i god atmosfære, sånn som det er nå som det er ferie, sier de. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSENVis mer

Selv ett glass vin om dagen kan være skadelig

Kan være skadelig for hjertehelsa, sier ny forskningreport.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): - For 35 år siden kom de første studiene som viste at alkohol, særlig vin, kan redusere risikoen for hjerteinfarkt.

Siden har det vært skrevet tusenvis av artikler om dette, sier Dag S. Thelle, professor emeritus ved Universitetet i Oslo.

Siden har du kanskje hørt at ett glass vin daglig kan være bra for helsa.

En ny, stor studie konkluderer nå med det motsatte.

- Uventet resultat

155 forskere fra Europa, Nord-Amerika og Australia har analysert mer enn 50 tidligere studier med opplysninger om personers drikkevaner og kardiovaskulær helse.

Studien inkluderte over 260.000 deltakere, og ble ledet av blant annet London School of Hygiene & Tropical Medicine (LSHTM) og University of Pennsylvania, støttet av the British Heart Foundation og Medical Research Council.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn