Selv Harrods i London frister med «havets gull» fra Norge

Se Brimis lekre skreioppskrifter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her finner du flere oppskrifter fra Arne Brimi.

VIANVANG i Vågå (Dagbladet Endelig fredag):

Årets skreifiske beskrives som et eventyr.

Havet utenfor Nordland og Troms nærmest koker av den ettertraktede fisken, og fiskerne har travle og gode dager.

Fiskedisker landet rundt fylles daglig opp med fersk og fin skrei, og selv hos eksklusive Harrods i London frister de kundene med «havets gull» fra Norge.

- Fenomenal råvare - Skrei er en fenomenal råvare, og nå kan vi jo nesten vasse i den, sier Arne Brimi.

Han synes alltid det er godt når skreisesongen begynner om vinteren, da går det mot lysere tider - og skreien er attraktiv både for kokker og gjester på Vianvang.

- Nå kan vi virkelig kjenne på hvor godt det smaker med norsk fisk. Det er som med jordbær om sommeren. Da spiser vi masse jordbær. Nå er det skreisesong, og da både kan og bør vi spise ekstra mye skrei, sier Brimi.

Vandrende torsk Skrei er kort fortalt en vandrende torsk som vokser opp i Barentshavet, og når den når sin beste alder, kommer den inn til norskekysten for å gyte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer