Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Selv italienere føler seg hjemme, helt til elefantene kommer gående mellom vinrankene

Tropeparadiset er kjent for alt annet enn vinproduksjon.

SNABELTUR: Et par pensjonerte arbeidselefanter har vingården som sitt hjem, og besøkende kan bli med på en voggende ferd på elefantryggen mellom vinrankene. Foto: RUNAR LARSEN
SNABELTUR: Et par pensjonerte arbeidselefanter har vingården som sitt hjem, og besøkende kan bli med på en voggende ferd på elefantryggen mellom vinrankene. Foto: RUNAR LARSEN Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

THAILAND (Magasinet Reiselyst): Sol, strand og vinsmaking.

Thailand er kanskje kjent for alt annet enn vinproduksjon. Men ved Hua Hin Hills Vineyard 45 minutter utenfor strandparadiset Hua Hin, produseres faktisk edle dråper av Colombard, Sauvignon blanc, Merlot, Shiraz og Muscat.

DEN NYE VINEN: Tropisk klima til tross, her dyrkes alt fra Muscat til Shiraz. Foto: RUNAR LARSEN
DEN NYE VINEN: Tropisk klima til tross, her dyrkes alt fra Muscat til Shiraz. Foto: RUNAR LARSEN Vis mer

- Folk blir vanligvis veldig overrasket over det de ser og smaker, sier Khun Kay som er omvisningssjef ved Hua Hin Hills Vineyard.

Det er ikke så rart: Hua Hin er kjent som et tropisk strandparadis, og når du vandrer barbeint i sanda under en skyfri himmel ute ved kysten er det vanskelig å forestille seg at det ligger en vaskeekte vingård en svipptur inn i landet.

Thailandsk Toscana At kvaliteten på den lokale vinen også skal vise seg å holde skyhøy kvalitet, kommer som nok en overraskelse.

- Vi har hatt italienere fra Toscana som sier dette likner på deres hjemsted. Klimaet er imidlertid annerledes - og selvsagt er vinproduksjon noe ganske nytt her i Asia, sier Khun Kay.

Mens verdens berømte vinland tradisjonelt ligger mellom 30. og 50. breddegrad både på den sørlige og nordlige halvkule, er Thailand en av pionerene i «New Latitude Wines» fra tropiske områder uten tidligere vinkultur, hvor varme og fuktighet gjør produksjonen utfordrende.

Statussymbol Fra restauranten til Hua Hin Hills Vineyard har gjestene panoramautsikt over det frodige landskapet. Her sitter thailandske par og nyter et bedre måltid, med kortreist vin i glasset.

Khun merker økt interesse for vin, spesielt blant unge thailendere.

- Det har blitt et statussymbol. Mange er interessert i vestlig kultur, og da er det naturlig å lære mer om vin i sammenheng med mat, forklarer hun.

Et par pensjonerte arbeidselefanter har vingården som sitt hjem, og besøkende kan bli med på en voggende ferd på elefantryggen mellom vinrankene.

Etterpå venter smaksprøver. Produsentene i Chianti skjelver neppe av frykt for konkurranse, men sannelig smaker thailandsk vin snabla godt. Thailands vinproduksjon er altså mye mer enn et kuriøst avbrekk fra stranda.

SMAKSPRØVER: - Vi har ikke hatt noen vinkultur her i Thailand, men nå er det blitt et statussymbol å drikke vin - spesielt blant de unge, sier Khun Kay ved Hua Hin Hills Vineyard. Foto: RUNAR LARSEN
SMAKSPRØVER: - Vi har ikke hatt noen vinkultur her i Thailand, men nå er det blitt et statussymbol å drikke vin - spesielt blant de unge, sier Khun Kay ved Hua Hin Hills Vineyard. Foto: RUNAR LARSEN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media