Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Selv Ryanair har stive priser de to neste ukene

Rekordpriser på flybilletter og Syden-turer i høstferien.

 SYDENTUR: Det koster 10 970 kroner for en ukes tur til Titanic Lara i Antalya om du reiser i høstferien. Prisen gjelder pr. person i dobbeltrom og er med inkludert mat og drikke, såkalt all inclusive.  Foto: EIVIND PEDERSEN
SYDENTUR: Det koster 10 970 kroner for en ukes tur til Titanic Lara i Antalya om du reiser i høstferien. Prisen gjelder pr. person i dobbeltrom og er med inkludert mat og drikke, såkalt all inclusive. Foto: EIVIND PEDERSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): De neste to ukene går årets dyreste feriereiser. Da er det høstferie, og i år er prisene på topp både for flybilletter til storbyer og for turer til Syden. 

Bestiller du flybilletter nå, er det rådyrt. Opptil 6500 kroner må du ut med for en flybillett til Roma i uke 40 eller 41, som er høstferieukene på henholdsvis Østlandet og Vestlandet.

Selv Ryanair, som er kjent for billige flybilletter, har stive priser de to kommende ukene.

Vi sjekket prisene fra Rygge, som tradisjonelt har mange lavpristilbud på flybilletter.

En flybillett til Milano, med avreise fra Rygge etter skoleslutt fredag den 25. september og retur fredagen etter ei uke etter kostet i går 3858 kroner hos Ryanair.

En Ryanair-billett til Palma de Mallorca, som er storbyferie og badeferie i ett, koster opptil 4328 kroner tur-retur i høstferieuka.

Bedre er det ikke til Málaga. Rimeligste billett hos Norwegian fra Rygge til Málaga er 3999 kroner en vei på fredagen før høstferien.

Fra Oslo Roma i høstferien? Glem det om du ikke har bestilt for lenge siden.

Det spanske lavpriselskapet Vueling skal ha 4199 kroner for flybilletten fra Oslo til Roma fredag den 25. september. 2252 kroner koster returen den 2. oktober.

Det blir 6541 kroner for flybilletter til og fra Roma i høstferien. I tillegg kommer overnatting. Her ligger prisene på normalt nivå, siden ingen andre land har høstferie på det tidspunktet.

Syden-turer Også turer til Syden er dyre i høstferien.

Laveste pris på en ukes pakkereise til Syden nå er på over 2000 kroner for flyreise og hotell.

 STORBYTUR:  De som bestiller flybillett til Roma i høstferien nå, må betale høye priser. Foto: KIRSTEN M. BUZZI
STORBYTUR: De som bestiller flybillett til Roma i høstferien nå, må betale høye priser. Foto: KIRSTEN M. BUZZI Vis mer

Til sammenlikning kunne du i høstferien i fjor få en Sydentur til Gran Canaria for 1085 kroner i samme periode.

Bare Tyrkia Det er nesten bare ledige plasser til tyrkiske Alanya, Side og Antalya i høstferien.

Velger du et hotell med fem stjerner etter charterselskapenes egne klassifiseringer koster ei uke til Tyrkia 6000 kroner i høstferien.

Selv om Tyrkia vanligvis er et land med gode priser på Syden-ferier.

Været har skylda Det er den dårlige sommeren og det enda verre høstværet her hjemme som er grunnen til de høye prisene på flybilletter og Syden-turer nå.

Det er stor etterspørsel.

Mange har bestilt for lenge siden for å sikre seg litt sol og varme i høst.

Samtidig førte den gode sommeren i fjor til at mange holdt seg hjemme. Dermed har charterarrangørene kuttet ned på antall reiser i år.

Utsolgt Norges største charterarrangør, Ving, har merket pågangen. Høstferien har vært så å si utsolgt i lang tid. Ving har satt opp tre ekstrafly i høstferien, to fra Oslo og ett fra Trondheim.
 
- Det var nok mange som ikke fikk den sommerferievarmen de hadde drømt om og som velger å reise bort i høstferien isteden, sier Elisabeth Larsen-Vonstett, informasjonsansvarlig hos Ving. 

Høstferien er en ferie som bestilles tidlig. Hvis du ikke skal ta fri fra skolen må du reise lørdag eller søndag før ferien starter.

Dersom du ikke finner en charterreise, er tipset å sjekke en pakkereise med rutefly. Der blir det sjelden utsolgt, tipser Elisabeth Larsen-Vonstett.

Barcelona er et godt tips hvis du reiser med barn, legger hun til.

Pågang - Ja, vi har hatt og har stor etterspørsel til årets høstferie, sier administrasjonssjef Ellen Wolff Andresen hos Ticket, som selger reiser for alle de store charterarrangørene, og pakkereiser med rutefly.

- Uke 40 og 41 i år viser en økning på 16 prosent sammenliknet med høstferien i fjor, sier hun.

Etter den dårlig sommer her hjemme har Ticket opplevd bestillingsrush av folk som vil sikre seg sol og sommer i høst og vinter. 

 BADEFERIEN:  Det kan koste deg dyrt å legge badeferien til årets høstferie.  Foto: EIVIND PEDERSEN
BADEFERIEN: Det kan koste deg dyrt å legge badeferien til årets høstferie. Foto: EIVIND PEDERSEN Vis mer

- Så det er klart at været er veldig avgjørende for bestillingene, sier Ellen Wolff Andresen.

Høye priser - Bestillingen av charterreiser har økt med 11 prosent. Vil du til sol og varme i høstferien er det fortsatt ledig, men prisene er høye, sier Ellen Wollf Andresen.

Utfordringen med skolebarn er at du ikke kan ta barn ut av skolen utenom ferien. Familiene må derfor reise på spesifikke datoer i høstferien, forteller hun.

- Når det gjelder storbyer kan man sjonglere med datoene, og det blir enklere å finne reiser. Men det er klart at det er vanskelig å finne rimelige flyreiser så tett på ferien, fortsetter hun.

- Det er alltid mulig å finne en reise, men det er vel prisen som avgjør for de fleste vil jeg tro sier Ellen Wolff Andresen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!