Send smokken til verdensrommet

14 uunnværlige tips til smokkeslutt.

TRYGT: Men snart er det bare bamsen som får bli med i senga. ILLUSTRASJONSFOTO: iStockphoto.com
TRYGT: Men snart er det bare bamsen som får bli med i senga. ILLUSTRASJONSFOTO: iStockphoto.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For noen barn er smokken deres nærmeste allierte, nest etter mamma og pappa. Da er det ikke rart at smokkeslutt blir omtrent det samme som å skilles fra en nær venn.

Slutte før 1-årsdagen? Barnets sugebehov avtar gradvis og opphører ofte i 12-15-månedersalder. Faktisk anbefales det å slutte før barna er ett år, noe de færreste av oss er i nærheten av å klare.

Det er med smokkeslutt som med bleieslutt. Mange mener det passer å slutte i 3-årsalderen (med unntak av for eksempel Ester, som begynte pottetreningen når sønnen var 4 måneder).

Slutt med stil Før eller senere, helst i god tid før barna får sine første permanente tenner, er tida inne for å slutte med smokk. Da kan det jo være en god idé å gjøre det med stil. Trapp ned bruken før dere setter et endelig punktum.

1. Julenissen Gi eller send smokkene til julenissen. Kanskje nissebarna trenger smokkene mer enn deg? Valgmulighetene er mange. Gi smokken til kjøpesenternissen, til nissen som kommer på besøk på julaften, eller til den profesjonelle nissen som visstnok bor i Drøbak. Sistnevnte forteller at noen foreldre på forhånd gir ham en gave som barnet får i bytte mot smokkene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer