Sendte «Fortsett utland» på SMS, og fikk regning på 16 000 kroner

Har du gjort det samme kan du få en overraskelse i posten.

RÅDYRT: Velger du å se bort fra operatørens advarsler, og sender tekstmeldingen «fortsett utland», kan det få store konsekvenser. Foto: FOTOLIA / NTB SCANPIX /
RÅDYRT: Velger du å se bort fra operatørens advarsler, og sender tekstmeldingen «fortsett utland», kan det få store konsekvenser. Foto: FOTOLIA / NTB SCANPIX / Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dinside): På en tur til Tunisia brukte en norsk kvinne telefonen sin for 21 035 kroner. 16 033 av beløpet kom fra dataroaming; altså surfing i utlandet.

Det var hennes søster som sto som eier og bruker av abonnementet, og dermed fikk regningen. Hun nektet å betale, mens operatøren sto på sitt, og saken havnet hos Brukerklagenemnda for elektronisk kommunikasjon.

Men der får hun ingen hjelp. Søsteren hadde nemlig selv skylda for den skyhøye regningen, takket være en melding hun sendte.

Les også: Rådyr roaming på fly - i Norge!

Sendte problematisk melding Operatøren kan dokumentere at kvinnen i Tunisia ble varslet om roaming-fella. Dette var en del av abonnements datakontroll i utlandet-tjeneste, som nå er standard hos de fleste operatører.

Det første varselet kom ved 400 kroners forbruk. Da regningen kom opp til 500 kroner ble roamingen sperret. For å fortsette måtte kvinnen sende meldingen «fortsett utland» til operatøren, og det var nettopp det kvinnen gjorde.

Slik gikk det til at alle sperrer ble fjernet og roaming-regningen havnet på over 16 000 kroner. Og slik gikk det til at Brukerklagenemnda mener operatøren er i sin fulle rett til å kreve pengene betalt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.