Ser du hvor inspirasjonen er hentet fra?

Dette kan du forvente av Evoque-kopien.

PLAGIAT: Kinesiske Land Wind X7 er en direkte kopi av Range Rover Evoque. FOTO: CARNEWSCHINA.COM
PLAGIAT: Kinesiske Land Wind X7 er en direkte kopi av Range Rover Evoque. FOTO: CARNEWSCHINA.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Vi har tidligere skrevet om frekke Kina-kopier, og nå er altså Landwind Motor klar med sin Land Wind X7 , nærmest en direkte kopi av Range Rover Evoque, som vi testet tidligere i år.

For vi har hvert fall ingen problemer med å se likheten. Her har Landwind virkelig gjort sport i å kopiere bil, noe de er gode på og kjent for å gjøre. Ingen sperrer der altså.

Men til hvilken pris? Landwind Motor har altså produsert en direkte kopi av X7`en. Den blir ifølge Carnewschina.com sluppet fri på det kinesiske markedet den 6. august til en pris omkring 180.000 kr eller 200.000 med alt tilleggsutstyret.

Med andre ord relativt mye billigere enn Range Rovers Evoque som ble sluppet i februar til omkring 591.000 - 770.000 (avrundet pris. Journ.anm).


Imponerende standardutstyr
Til tross for kopi-stempel og lav pris, skal det sies at Land Wind ikke har vært beskjedne på tilleggsutstyr bilen leveres med.
ABS, EBD(Bremsehjelp), ESC(Stabilitetskontroll) TCS (Antiskrens) PBA(Nødbremsassistent), HAC(Bakkestarter hjelp), HDC (Nedstigningsassistent), og åtte andre mer eller mindre standard utstyr som setevarmer, elektronisk parkeringsbrekk og lignende.

Topp-modellen kan skilte med lærseter med varme, elektrisk justerbare seter, vinglevarsler, åtte høytalers surround, cruisekontroll, navigasjonssystem og bluetooth-tilgang.

Med andre ord får du relativt mye for pengene og, uten at vi kan si noe om kvaliteten på det, er det et faktum at denne type teknologi blir stadig billigere uten at det nødvendigvis går ut over kvaliteten.

Les også: Kineserne kopierer CR-V
Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

ORIGINALEN: Slik ser Range Rover Evoque ut. Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK
ORIGINALEN: Slik ser Range Rover Evoque ut. Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer